Unifore Real Estate verzorgt BREEAM-NL in Use certificaat voor imposant RIVA-gebouw

16 juli 2018

MN heeft eind juni het BREEAM-NL ‘Very Good’ certificaat ontvangen voor het RIVA kantoorgebouw in Den Bosch. MN heeft in september namens haar opdrachtgever PMT het kantoorgebouw RIVA gekocht van HIG Netherlands 2 BV. Een voorwaarde bij de verkoop was het behalen van een drie- sterren-certificering voor BREEAM-NL.

De vorige manager Unifore Real Estate en CFP Green Buildings hebben het afgelopen jaar het kantoorgebouw verder verduurzaamd, met als resultaat een drie- sterren-certificering voor het onderdeel Asset. 

­­­­Very good

Remy van Dinther van MN vertelt: “Deze ‘Very Good’ certificering past helemaal in de duurzaamheidsstrategie van onze opdrachtgever PMT. We willen graag investeren in gebouwen waarbij duurzaamheid, gezondheid en de aantrekkelijkheid van het gebouw voor gebruikers voorop staat.”

Samenwerking

Sander van den Berg van CFP Green Buildings vult aan: “De samenwerking was uniek. Samen met de huidige en vorige eigenaar, huidige en vorige beheerder, het energiebedrijf en CFP zijn energiebesparende maatregelen en andere verduurzamingsmaatregelen genomen, die tot dit geweldige resultaat hebben geleid. Partijen mogen trots zijn op dit resultaat.”

Duurzame energie uit bodem

Het RIVA gebouw scoort binnen BREEAM aanmerkelijk hoog op een aantal zaken. Binnen de categorie Energie heeft het energielabel A (EI=0,61) de grootste impact. Dat komt mede doordat het pand is aangesloten op een warmte- en koudenet, dat duurzame energie uit de bodem haalt via een Warmte/Koude Opslag (WKO)-systeem. Hierdoor is er op locatie geen NOx-uitstoot en is het aandeel duurzame energie van het totale energieverbruik meer dan 40%. De ligging en de bereikbaarheid van het gebouw zijn ook ideaal: het NS-station is op nog geen 500 meter afstand en er is een eigen parkeergarage onder het gebouw. Op comfort is niet ingeleverd: elke etage met rondom glas (en zonwering) is vrij in te delen en is grotendeels voorzien van ledverlichting. De gebruikers kunnen zelf de klimaatcondities regelen.

 

 

Fotobijschrift: Remy van Dinther van MN ontvangt het duurzaamheidscertificaat uit handen van Sander van den Berg van CFP Green Buildings