29 oktober 2020

De certificeringstarieven worden per 1 januari 2021 aangepast in verband met inflatie. Projecten worden na 31 december 2020 gefactureerd conform de nieuwe tarieven. Een overzicht van de tarieven kan je vinden op de kosten en tarieven pagina vanaf 1 januari. Via de volgende link kan je het overzicht van de kosten en tarieven nu al downloaden en inzien.

27 oktober 2020

In december 2018 werd Van Soest BV uit Kesteren, wereldspeler in diepvrieschampignons, geteisterd door een grote bedrijfsbrand waarbij de fabriekshal werd getroffen. Herbouw van de hal was noodzakelijk. De herbouw werd aangegrepen om te innoveren, verruimen en te verduurzamen. Het resultaat is een volledig nieuwe hal, een nieuwe productielijn en BREEAM-NL-certificaat Outstanding.

27 oktober 2020

Speciaal voor BREEAM-NL-Experts en Assessoren heeft DGBC een nieuwe E-learning omgeving ontwikkeld. De E-learning bevat inmiddels al zestien modules, maar er zijn nog acht extra in de maak.

23 oktober 2020

Het kantoor van DGBC is gesloten van 25 december 2020 tot en met 1 januari 2021. Hierdoor zullen wij in deze periode niet bereikbaar zijn.

12 oktober 2020

Vanwege de geldende overheidsrichtlijnen kan een gebouwbezoek in deze tijd lastig zijn. Daardoor kunnen problemen ontstaan in het uitvoeren van een certificeringstraject. Het daadwerkelijk bezoeken en constateren van de aanwezigheid en werking van duurzaamheidsmaatregelen is cruciaal binnen BREEAM-NL. In het afgelopen half jaar hebben BREEAM-NL Assessoren, opdrachtgevers en Experts veel mogelijkheden gevonden om het gebouw toch te bezoeken, bijvoorbeeld buiten de normale openingstijden. Het aantal BREEAM-NL Nieuwbouw oplevercertificaten ligt zelfs hoger dan in andere jaren. 

08 oktober 2020

Op de Knowledge Mile BIZ, hét businessinnovatiedistrict in Amsterdam gaan zeven pandeigenaren zich inzetten om als collectief vastgoed te verduurzamen. Het keurmerk BREEAM-NL In-Use wordt daarbij gebruikt om de kansen van het verduurzamen van het gebouw en het beheer en gebruik van de panden in beeld te brengen.

07 oktober 2020

BREEAM-NL wordt als duurzaamheidskeurmerk vooral gebruikt in de kantorenmarkt. Maar er zijn natuurlijk veel meer stenen om te vergroenen in Nederland. Wat te denken van woningen? Sinds enkele jaren steekt Dutch Green Building Council samen met haar partners een voorzichtige teen in het water in deze sector. In de expertsessie ‘Certificeren van bestaande woningen’ van dinsdag 22 september geven duurzaamheidsmanager Lizzy Butink (a.s.r. real estate) en programmamanager duurzaamheid Stephan de Bie (Vesteda) hun visie op duurzame woningbouw.

31 augustus 2020

Het nhow Amsterdam RAI Hotel heeft een vier sterren BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie oplevercertificaat in de wacht gesleept (BREEAM-NL Excellent). Het iconische pand is niet alleen een opvallende verschijning in de skyline, maar op bepaalde facetten ook nog eens bijzonder duurzaam.

03 augustus 2020

Om de adoptie door de markt en de zichtbaarheid van BREEAM-NL te vergroten, werken we sinds 2019 samen met BREEAM-NL Supporters. Ook in 2020 hebben weer een aantal duurzame koplopers zich aan ons verbonden als supporter. Maak hier kennis met de BREEAM-NL Supporters van dit jaar.

09 juli 2020

Eind juni werd de nieuwe beoordelingsrichtlijn BREEAM-NL Nieuwbouw 2020 gelanceerd: de nieuwe maatstaf voor duurzame nieuwbouw. In de podcastserie ‘Toekomstwaarde van gebouwen’ bespreekt DGBC'er Rudy van der Helm de belangrijkste nieuwe ontwikkelingen, de integrale aanpak en actuele thema’s als gezondheid en circulariteit.

Pagina's