03 augustus 2020

Om de adoptie door de markt en de zichtbaarheid van BREEAM-NL te vergroten, werken we sinds 2019 samen met BREEAM-NL Supporters. Ook in 2020 hebben weer een aantal duurzame koplopers zich aan ons verbonden als supporter. Maak hier kennis met de BREEAM-NL Supporters van dit jaar.

09 juli 2020

Eind juni werd de nieuwe beoordelingsrichtlijn BREEAM-NL Nieuwbouw 2020 gelanceerd: de nieuwe maatstaf voor duurzame nieuwbouw. In de podcastserie ‘Toekomstwaarde van gebouwen’ bespreekt DGBC'er Rudy van der Helm de belangrijkste nieuwe ontwikkelingen, de integrale aanpak en actuele thema’s als gezondheid en circulariteit.

30 juni 2020

BREEAM-NL Nieuwbouw 2020 heeft het levenslicht gezien. De nieuwe beoordelingsrichtlijn werd op 30 juni gelanceerd tijdens vastgoedbeurs Real Estate Futureproof door DGBC-directeur Annemarie van Doorn.

17 juni 2020

'Wat is de relatie tussen WELL en BREEAM-NL?', "Hoe scoort mijn product in BREEAM-NL?', 'Zijn er ook subsidies voor een BREEAM-NL certificering?'. Het is een greep uit de vragen die de deelnemers stelden tijdens de gratis BREEAM-NL webinars, die Dutch Green Building Council de afgelopen weken organiseerde. Edwin van Noort, Manager Ontwikkeling bij Dutch Green Building Council, geeft in een video antwoord op de vijf meest gestelde vragen.

11 juni 2020

De afgelopen maanden is door DGBC hard gewerkt de nieuwe beoordelingsrichtlijn BREEAM-NL Nieuwbouw. Inmiddels zijn we in de laatste fase beland. De BRE heeft de nieuwe versie inmiddels inhoudelijk helemaal goedgekeurd en de laatste hand wordt gelegd aan de vormgeving van de beoordelingsrichtlijn. Binnen enkele weken wordt deze nieuwe beoordelingsrichtlijn gepubliceerd! Vanaf 1 september zal het mogelijk zijn om ook tegen deze nieuwe versie jouw project te registreren. Met diverse filmpjes zullen we uitleggen welke nieuwe elementen in deze beoordelingsrichtlijn zijn opgenomen.

09 juni 2020

Het is inmiddels alweer bijna 6 jaar geleden dat ik mijn studie heb afgerond en als consultant bij CFP begon. Ik heb tijdens mijn studie veel geleerd over gebouwen, vastgoed en techniek, maar afgezien van een aantal onderzoeken, had ik nog maar weinig over duurzaamheid voorbij zien komen. Mijn eerste maanden bij CFP stonden dan ook vooral in het teken van veel kennis verzamelen en in duurzaamheidsprojecten meedraaien. En één van de eerste projecten waaraan ik mocht werken was een BREEAM certificering!

26 mei 2020

Het reduceren van CO2-uitstoot in de gebouwde omgeving is sinds het Klimaatakkoord van Parijs een belangrijk doel geworden. Dutch Green Building Council (DGBC) ontwikkelde hiervoor de rekenmethode Paris Proof, die uitgaat van een maximum energiegebruik van 50 kWh per vierkante meter per jaar in kantoorgebouwen. Maar hoe verhoudt Paris Proof zich tot het bestaande duurzaamheidskeurmerk van DGBC: BREEAM-NL In-Use? Martin Mooij (Paris Proof) en Thomas Metz (BREEAM-NL In-Use) geven uitleg.

30 april 2020

Veel sectoren zijn zwaar getroffen door de coronacrisis. De horeca ligt volledig plat, veel culturele instellingen en winkels zijn dicht, of hebben nauwelijks nog bezoekers over de vloer. Toch zien ook in deze sectoren partijen lichtpuntjes in een donkere periode. In relatieve stilte werken ze namelijk hard aan de verduurzaming van hun panden. Die kansen in coronatijd delen wij graag.

23 april 2020

DGBC presenteert met trots het BREEAM-NL Jaaroverzicht 2019. Trots, omdat het opnieuw een goed jaar was voor de verduurzaming. In 2019 werden weer meer vierkante meters gebouwen verduurzaamd dan voorgaande jaren. Nieuwbouw en Renovatie groeide met ruim twintig procent, terwijl In-Use bijna met de helft groeide. Het Jaaroverzicht 2019 herbergt dan ook een reeks feiten en aansprekende projecten over een goed jaar voor BREEAM-NL.

21 april 2020

Begin maart was er flink wat Nederlands succes tijdens de Internationale BREEAM Awards in Londen. Derk Welling, het Amsterdamse project Jonas, Altera Vastgoed, CBRE Dutch Office Fund en assessor Daniel van der Flier vielen allemaal in de prijzen.

Pagina's