26 mei 2020

Het reduceren van CO2-uitstoot in de gebouwde omgeving is sinds het Klimaatakkoord van Parijs een belangrijk doel geworden. Dutch Green Building Council (DGBC) ontwikkelde hiervoor de rekenmethode Paris Proof, die uitgaat van een maximum energiegebruik van 50 kWh per vierkante meter per jaar in kantoorgebouwen. Maar hoe verhoudt Paris Proof zich tot het bestaande duurzaamheidskeurmerk van DGBC: BREEAM-NL In-Use? Martin Mooij (Paris Proof) en Thomas Metz (BREEAM-NL In-Use) geven uitleg.

30 april 2020

Veel sectoren zijn zwaar getroffen door de coronacrisis. De horeca ligt volledig plat, veel culturele instellingen en winkels zijn dicht, of hebben nauwelijks nog bezoekers over de vloer. Toch zien ook in deze sectoren partijen lichtpuntjes in een donkere periode. In relatieve stilte werken ze namelijk hard aan de verduurzaming van hun panden. Die kansen in coronatijd delen wij graag.

23 april 2020

DGBC presenteert met trots het BREEAM-NL Jaaroverzicht 2019. Trots, omdat het opnieuw een goed jaar was voor de verduurzaming. In 2019 werden weer meer vierkante meters gebouwen verduurzaamd dan voorgaande jaren. Nieuwbouw en Renovatie groeide met ruim twintig procent, terwijl In-Use bijna met de helft groeide. Het Jaaroverzicht 2019 herbergt dan ook een reeks feiten en aansprekende projecten over een goed jaar voor BREEAM-NL.

21 april 2020

Begin maart was er flink wat Nederlands succes tijdens de Internationale BREEAM Awards in Londen. Derk Welling, het Amsterdamse project Jonas, Altera Vastgoed, CBRE Dutch Office Fund en assessor Daniel van der Flier vielen allemaal in de prijzen.

14 april 2020

De adviesgroep BREEAM-NL IN-Use kent sinds begin deze maand maar liefste vier nieuwe gezichten. In een online meeting werden Mireille Hermsen (Bouwinvest), Marco Govers (De Bijenkorf), Rutger Oorsprong (Gemeente Amsterdam), Ragna Clocquet (RHDHV) officieel gepresenteerd als nieuwe adviesgroepleden.

09 april 2020

Hotel Boat & Co, onderdeel van het Bouwinvest Hotel Fund, is beloond met een BREEAM-NL Excellent oplevercertificaat. Het project behaalde een score van 73% en is volledig energieneutraal.

Hotel Boot & Co biedt een vernieuwend hotelconcept met 82 hotelappartementen, restaurant, gym en wellness. Met de architectuur van het gebouw wordt een goede verbinding gemaakt met de geschiedenis van de Spaarndammerbuurt. 

06 april 2020

Dutch Green Building Council introduceert vanaf april een aantal gratis webinars met een inleiding op het BREEAM-NL instrument. Het webinar van 1 uur biedt een kennismaking met alle keurmerken, de categorieën, de totstandkoming van een BREEAM-score en de diverse rollen in het certificeringsproces.

31 maart 2020

Gebouwen voorzien van duurzame voorzieningen om te koelen, verwarmen en ventileren. Het vormt al jaren de rode draad in de werkzaamheden van de medewerkers van Alklima/Mitsubishi Electric. Vanwege die duurzame rode draad is het bedrijf BREEAM-supporter van het eerste uur. Maar waarom eigenlijk?

25 maart 2020

DGBC volgt nauwgezet de adviezen van het RIVM rondom het coronavirus en daarom worden alle DGBC-evenementen en trainingen tot en met de zomer geannuleerd of verplaatst. We onderzoeken de mogelijkheid om trainingen online aan te bieden en zoeken naar ruimte op de kalender om evenementen te verplaatsen. 

24 maart 2020

Subsidies zijn voor veel gebouweigenaren van vitaal belang voor het verduurzamen van hun gebouwen. Zo zijn veel zonnedaken te danken aan de SDE+-subsidie en ook de MIA-regeling speelt een grote rol om gebouwen te verduurzamen. Die twee subsidiemogelijkheden zijn breder bekend, maar er zijn ook een aantal minder bekende vormen van financiële steun die het mogelijk maken om een gebouw te verduurzamen of juist duurzaam neer te zetten.

Pagina's