Trainingen

BREEAM-NL Trainingen

Wil je meer weten over de BREEAM-NL methodiek en het certificeringsproces? Of wil je aan de slag als erkend BREEAM-NL Expert of Assessor? Volg dan de onderstaande trainingen van DGBC. De trainingen zijn geschikt voor iedereen die in zijn of haar werk met BREEAM-NL te maken krijgt. Een specifieke vooropleiding is niet nodig, maar kennis van bouwprocessen of duurzaam bouwen komt wel van pas. Met de BREEAM-NL Introductietraining begin je bij de basis.

In onderstaand overzicht vind je meer informatie over de verschillende trainingen.


Stap 1: BREEAM-NL Introductietraining

Tijdens de BREEAM-NL Introductietraining leer je in een dagdeel over de basisprincipes van BREEAM-NL en kom je meer te weten over Dutch Green Building Council, de stichting die het BREEAM-NL keurmerk ontwikkelt en beheert. De training is geschikt voor opdrachtgevers die meer willen weten over het certificeringsproces, maar ook voor iedereen die wil adviseren over BREEAM-NL. De introductietraining is dan ook de eerste stap om erkend BREEAM-NL Expert of Assessor te worden.

Weet je al het een en ander van BREEAM-NL? Dan kun je ook de online BREEAM-NL Introductietoets maken.Stap 2: BREEAM-NL Experttrainingen 

De BREEAM-NL Expert is een onmisbare functie in hetcertificeringsproces. Je verzamelt al de bewijslast over de duurzame prestaties van het gebouw of gebied en adviseert, coördineert en controleert tijdens het traject Uiteindelijk bied je het complete dossier aan voor de eindcontrole door de BREEAM-NL Assessor.

Met de  BREEAM-NL Expert training leer je in één dag alles wat je nodig hebt om als BREEAM-NL Expert aan de slag te gaan. Je kunt erkend BREEAM-NL Expert worden voor alle BREEAM-NL keurmerken. 


Permanente Educatie BREEAM-NL Expert 

Om jouw kennis up-to-date te houden én erkend te blijven als BREEAM-NL Expert bieden we permanente educatie aan. Jaarlijks moet je 3 PE-punten halen om jouw Expert-status te behouden. Bijvoorbeeld door het Nationaal BREEAM Congres bij te wonen. Naast presentaties van inspirerende sprekers is er alle ruimte om kennis en ervaring uit te wisselen met andere BREEAM-NL Experts. En je hebt in één keer alle PE-punten voor dit jaar binnen. Liever op je eigen tempo leren over allerlei thema’s die met BREEAM-NL te maken hebben, zoals Paris Proof of biobased bouwen? Ga dan aan de slag met de e-learnings.Stap 3: BREEAM-NL Assessortraining

De BREEAM-NL Assessor is de onafhankelijke deskundige die controleert of de aangeleverde gegevens en bewijslast over het BREEAM-NL project kloppen. De BREEAM-NL Assessor verstrekt ook het uiteindelijke certificaat. Een belangrijke en cruciale functie in het certificeringsproces.

In twee dagdelen volg je de BREEAM-NL Assessortraining. Als je daarna slaagt voor het examen en de huiswerkopdracht kun je als BREEAM-NL Assesssor aan de slag. Je kunt Assessor worden voor alle BREEAM-NL keurmerken als jouw werkgever beschikt over een Assessorlicentie. Daarmee garanderen we de onafhankelijkheid van jouw rol.Harmonisatiebijeenkomst BREEAM-NL Assessoren 

Speciaal voor BREEAM-NL Assessoren organiseren we Harmonisatiebijeenkomsten. In een dagdeel ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom BREEAM-NL. Door jaarlijks een bijeenkomst bij te wonen blijf je erkend als BREEAM-NL Assessor.  

Vragen of opmerkingen?

Neem contact op met:

Fiona Evans

Fiona Evans