Dokvast drie keer genomineerd voor worldwide BREEAM Awards

05 februari 2019

De Oisterwijkse projectontwikkelaar DOKVAST is met twee uiterst duurzame panden genomineerd voor de Worldwide BREEAM Awards: NewLogic III op bedrijventerrein ‘Het Laar’ in Tilburg en NewLogic V op bedrijventerrein ‘Vossenberg West II’ in Tilburg. De twee ‘Outstanding’ distributiecentra staan in de categorie ‘Ontwerp van een commercieel project’ op de shortlist. Daarnaast is NewLogic III ook genomineerd in de categorie ‘Regionale projecten in West-Europa’. Op 4 maart 2019 worden de prijswinnaars bekendgemaakt tijdens het BREEAM Awardgala in Londen.

Sustainable en smart

Jos Klanderman, managing director van DOKVAST, is zeer verheugd over de drie nominaties: "Wij geloven in sustainable en smart bouwen. Deze visie hebben we de afgelopen jaren in praktijk gebracht, vaak tegen de stroom in. De nominaties zijn een erkenning voor onze voortrekkersrol en een grote eer. Niet alleen voor ons, maar voor alle partijen met wie we hebben samengewerkt: Heembouw, Habeon, Quadrant4, Maria Tellez Atelier, Raimond Weenink Bedrijfsmakelaardij en de vele andere DOKVAST-partners."

Gasloos logistiek centrum

NewLogic III heeft een oppervlakte van 61.000 m2 en is één van de duurzaamste DC’s wereldwijd. Architect Hung Tran van Habeon is verantwoordelijk voor het futuristische ontwerp van het gasloze logistiek centrum, dat als bijnaam The Tube draagt. Innovatieve werkwijzen en doordachte oplossingen maakten dat ontwikkelaar DOKVAST een hoge creditscore wist te behalen. Een uitstekende isolatie, het gebruik van slimme IoT technologie in combinatie met DOCC CONTROL software, twee luchtwarmtepompen, E-Ketels, zonnepanelen en het gebruik van duurzame materialen zijn slechts een kleine greep uit de getroffen maatregelen. Het nieuwe hoofdkantoor van Rhenus Contract Logistics Tilburg verkreeg een zeer hoge BREEAM-ontwerpscore: 98,48%. De voorlopige resultaten geven een nog hogere score bij oplevering. Momenteel worden de hiervoor benodigde documenten door de assessor C2N beoordeeld.

DOKVAST ontwikkelt en investeert in duurzaam logistiek vastgoed. Het in 2006 opgerichte Oisterwijkse bedrijf onderscheidt zich door te focussen op innovatie en duurzaamheid met als doel besparingen voor de eindgebruiker te realiseren. DOKVAST combineert deze focus met financiële slagkracht en een snelle werkwijze. Een uniek concept, waarmee DOKVAST klaar is voor de toekomst. Inmiddels heeft DOKVAST vijf ‘Outstanding’ panden op haar naam staan, waarmee zij de logistieke wereld probeert te veranderen.