DGBC geeft 100e BREEAM-NL Nieuwbouw certificaat van 2019 uit

30 oktober 2019

DGBC heeft onlangs het honderdste BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie certificaat van 2019 uitgegeven. "Nog nooit werd zo vroeg in het jaar al het honderdste certificaat uitgegeven", vertelt Rudy van der Helm trots. Hij is programmamanager BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie en was blij verrast.  

Nummer 100 van 2019 ging naar met het certificaat voor het Huuskes Transportcentrum in Enschede. "Normaal gesproken halen we honderd certificaten per kalenderjaar", vervolgt hij. Een aanwijsbare reden dat dit jaar al zo vroeg de mijlpaal is behaald, ziet Van der Helm niet meteen. Sterker nog: DGBC hield dit jaar rekening met een afname, want subsidiemogelijkheden zijn afgenomen. 

Verduurzaming goede kant op

Dankzij dit vroege honderdste certificaat ziet Van der Helm een positief beeld van de verduurzaming bevestigd worden: "We gaan de goede kant op, het aandeel nieuw gebouwde gebouwen met een certificaat is steeds groter. Dus het aantal duurzame nieuwbouwgebouwen ook. En dan moet de relatief drukke decembermaand, traditiegetrouw met veel certificaten, nog komen." 

Foto: de Monarch in Den Haag kreeg één van de eerste BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie certificaten ooit.