74 procent meer BREEAM-NL certificaten uitgereikt in 2018

21 maart 2019

In 2018 zijn 400 BREEAM-NL certificaten uitgereikt, een toename van 74 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Deze stijging komt mede door de flinke toename van het aantal uitgereikte BREEAM-NL In-Use certificaten. In 2017 werden er nog 136 In-Use certificaten overhandigd, in 2018 waren dit er maar liefst 293: een ruime verdubbeling.

Sterke groei In-Use 

Dit blijkt uit het vandaag gepubliceerde BREEAM-NL jaaroverzicht 2018. De groei van het aantal gecertificeerde bestaande gebouwen sluit aan bij de opgave voor de komende jaren, namelijk de verduurzaming van de bestaande vastgoedvoorraad. Een belangrijke aanjager is de portfolio aanpak. In totaal werden 205 gebouwen middels de pilot gecertificeerd. Daarnaast werd er een recordaantal van 215 winkels en winkelcentra met BREEAM-NL In-Use onder de loep genomen.

Nieuwe versie BREEAM-NL Gebied

Uit het BREEAM-NL Jaaroverzicht blijkt verder dat nieuwbouw- en renovatieprojecten gemiddeld hoger scoren, een ontwikkeling die ook in het jaaroverzicht van 2017 al zichtbaar was. 2018 was eveneens het jaar waarin de langverwachte opvolger van BREEAM-NL Gebied 2012 zijn opwachting maakte. BREEAM-NL Gebied 2018 werd op 27 september gelanceerd tijdens de Dutch Green Building Week. Dankzij de nieuwe versie is het mogelijk binnen gebieds(her)ontwikkelingen verduurzaming te stimuleren en aantoonbaar te maken.

BREEAM-NL Jaaroverzicht

Het BREEAM-NL Jaaroverzicht geeft inzicht in de ontwikkelingen rond alle BREEAM-NL keurmerken en laat tevens enkele iconische projecten uit 2018 zien. Staat jouw project erbij? Daarnaast biedt het jaaroverzicht een benchmark voor gebruikers van BREEAM-NL, zowel op projectniveau als op categorie-niveau.

Op 16 april 2019 vindt het derde Nationaal BREEAM Congres plaats, in het Atlas-gebouw van de TU Eindhoven. Die dag staat volledig in het teken van circulair, gezond, klimaatadaptief en Paris Proof en de rol die de thema’s binnen BREEAM kunnen spelen.