Nieuwbouw Warehouse Ardaghgroup

Score
57,8%
Schema
Nieuwbouw en Renovatie
Opleverfase
01 oktober
2019
Gecertificeerd op

Uitgegeven certificaten

Ardaghgroup is een internationaal opererend bedrijf en heeft duurzaamheid ook hoog in het vaandel staan. Ardaghgroup omarmd de internationaal erkende SDG regelingen (Sustainable Development Goals) en zijn opgenomen in de doelstellingen van het bedrijf. Zo is onder ander een van de doelstellingen van Ardagh om international gezien de grootste leverancier te worden voor Duurzaam geproduceerde verpakkingen. Als voorbeeld wordt al het glas wat gebruikt wordt geproduceerd uit 90% gerecycled glas wat als een benchmark geldt voor de gehele glasproductie in de wereld.

In de vestiging te  Deventer wordt vooral blik geproduceerd. Ok daar is de eerste aanzet gegeven om op de nieuwbouw het dak vol te leggen met ZON-PV panelen om de productie en opslag zo duurzaam mogelijk te maken.

Het bestaande Warehouse W5 is duurzaam gerenoveerd en uitgebreid met het nieuwe en volledig geautomatiseerd warehouse W7. Ardagh heeft dit project onder BREEAM-NL gecertificeerd waarbij de doelstelling een Very Good label is.

Gedurende de uitvoering is ook besloten om middels de SDE+ subsidie regeling het dak van het nieuwe Warehouse W7 geheel vol te leggen met ZON-PV waardoor het project nagenoeg geheel energie neutraal is geworden.