Projecten

Asset
GOOD 40,05%
Beheer
Gebruik

citizenM Amstel Amsterdam

In Amsterdam is het 17e hotel van citizenM Amstel geopend. Het hotel ligt binnen de historische grachtengordel tussen de Weesperbuurt en Plantage en de Oude Pijp en is gevestigd in een bestaande constructie uit 1928. 

De façade van rode baksteen met zijn hoge, smalle ramen springt direct in het oog tussen de naastgelegen panden aan de Sarphatistraat. Op de begane grond valt direct de bijzondere kunstinstallatie over de acht hoofdramen op. Freudenthal Verhagen, het artistieke fotografenduo waarmee citizenM al eerder samenwerkte, creëerde een serie werken met het thema ‘water’, geïnspireerd op de rijke liefdesgeschiedenis tussen de stad en haar rivieren en grachten.

Gasten betreden het hotel door de bestaande deuren, die zorgvuldig zijn gerestaureerd om het historische karakter van het pand te behouden. Binnen loopt men direct de incheckruimte en befaamde citizenM zitkamer op twee niveaus binnen. Hier zijn ook de 24×7 bar, canteenM keuken en werkruimten te vinden, ingericht met designmeubilair van Vitra en omringd door hoge boekenkasten vol interessante voorwerpen, kunst en boeken. Pablo Lucker, een in Amsterdam gevestigde kunstenaar, creëerde een speciaal kunstwerk voor de entree en tekende daarnaast voor het unieke zwartwitte behang in de hotelgangen. Het duo Pinar & Viola beschilderde het plafond van de zitkamer en maakte daarnaast vier losse werken voor het hotel. Achterin de zitkamer leiden dubbele deuren naar een verborgen schat: een lommerrijke binnentuin met comfortabel tuinmeubilair waar het heerlijk ontspannen is na een lange dag op het werk of in de stad.

In-room experience

De 88 kamers zijn zo ontworpen dat ze binnen de bestaande constructie passen. De sfeer kun je helemaal naar wens instellen met een MoodPad, een iPad waarmee alles van entertainment tot zonneschermen en de temperatuur kan worden bediend. Er zijn ook vooraf ingestelde programma’s voor een feestelijke, ontspannen of romantische sfeer of om een film te kijken. Kunst maakt onlosmakelijk deel uit van de in-room experience bij citizenM en overal hangen werken geselecteerd door het wereldberoemde Foam Fotografiemuseum Amsterdam en beschikbaar gesteld door Foam Editions, de in-house art gallery van Foam. De kunstenaars zijn Isabelle Wenzel, Lisette Appeldorn en Sanja Marusic.

Ga voor meer informatie naar deze website en  de website van citizenM