Nederlandse Hartstichting

Score
71,1%
Schema
Nieuwbouw en Renovatie
Opleverfase
30 november
2012
Gecertificeerd op

Uitgegeven certificaten

Het hoofdkantoor van de Nederlandse Hartstichting in het Haagse Prins Willem-Alexanders kwartier kenmerkt zich door een transparant en bijzonder duurzaam ontwerp waarbij het welzijn van de gebruiker de belangrijkste drijfveer is geweest. De gevel bestaat ca. voor 50% uit glas waardoor er een hoge mate van daglicht toetreding wordt gerealiseerd.

Duurzaamheid

Duurzaamheid komt in verschillende aspecten van de ontwikkeling tot uiting: de locatie, de vormgeving, de materialisatie, de flexibiliteit, het klimaatconcept en de bouwmethodiek. De entree komt uit in het atrium dat het gebouw een zeer ruimtelijk en open karakter geeft. Het gebouw gebruikt warmte-koudeopslag en beschikt over waterbesparende maatregelen in de sanitaire voorzieningen. In constructie en bekleding is gebruikgemaakt van hout met FSC-keurmerk. De duurzame maatregelen hebben geresulteerd in de BREEAM-NL kwalificatie ‘excellent’.

Opsomming van de belangrijkste maatregelen: 
- warmte- koudeopslag 
- mos-sedum dak en atrium 
- waterbesparende maatregelen in toilet en douche voorzieningen 
- slimme installatie met aanwezigheidsdetectie en daglichtregelingen 
- duurzame materialen