Muziekgebouw/Bimhuis

Asset
Score
55,6%
Asset
Schema
In-Use
26 juli
2021
Certificaat geldig tot

Het Muziekgebouw aan ’t IJ/Bimhuis is één van de modernste concertgebouwen van Europa. Met concertzalen die een optimale akoestiek hebben voor kamermuziek en jazz. Het Muziekgebouw/Bimhuis wil zijn liefde voor muziek met zoveel mogelijk mensen delen en daarmee de verbindende kracht van muziek benadrukken. De zalen en de publieke ruimtes in het gebouw spelen bij het realiseren van deze missie een belangrijke rol. Het gebouw uit 2005 voldoet op vele fronten al aan de duurzaamheidseisen van de huidige tijd. Maar ook op het terrein van duurzaamheid wil Muziekgebouw/Bimhuis voorop lopen. Zo wordt continu gewerkt aan het terugdringen van het energieverbruik en wekken we onze eigen stroom op door het plaatsen van zonnepanelen op het dak. In onze groene missie worden we gesteund door de Gemeente Amsterdam.

Sinds 2016 zijn we met de gemeente Amsterdam en ARCADIS in gesprek over de mogelijkheden van een BREEAM-certificering. In 2019 is het certificeringstraject succesvol afgerond en is Muziekgebouw/Bimhuis BREEAM gecertificeerd op het onderdeel ‘Asset’.

Door deze certificering laat Muziekgebouw/Bimhuis zien dat het ook voor moderne gebouwen mogelijk is om verder te vergroenen en daar toonaangevend in te zijn. Wij zijn trots op de BREEAM-certificering en werken er hard aan dit certificaat volledig waar te maken.