Kantoor Oranjewoud

Score
57,4%
Schema
Nieuwbouw en Renovatie
Opleverfase
23 juni
2014
Gecertificeerd op

Uitgegeven certificaten

Oranjewoud Ingenieuwsbureau Oosterhout is een door architetenbureau Paul de Ruiter ontworpen duurzaam gebouw van ca. 8.400 vierkante meter, geheel volgens de principes van het ‘nieuwe werken’. Het nieuw gebouwde kantoor past binnen het ontwerp stedenbouwkundig plan zoals de gemeente Oosterhout dit heeft opgesteld voor de ontwikkeling van de locatie Beneluxweg-Zuid. Het uitgangspunt van dit ontwerp stedenbouwkundig plan is dat de bestaande historische groene langschapsstructuur en de ligging aan de A27 worden ingepast en gebruikt worden om de (ruimtelijke) kwaliteit van de ontwikkeling van het hele plangebied te versterken.

Het nieuwe kantoor van Oranjewoud met een omvang van circa 8.400  vierkante meter met 280 parkeerplaatsen is gevestigd aan de Beneluxweg in Oosterhout, direct langs de A27. Het ontwerp maakt gebruik van de natuurlijke omgevingsfactoren. Klimaatbestendig, energiezuinig en duurzaam (BREEAM GOOD). De nieuwbouw past daarmee helemaal binnen het MVO-beleid van het internationaal opererende Oranjewoud.