Groot Willemsplein

Asset
Score
61,7%
Asset
Schema
In-Use
13 oktober
2020
Certificaat geldig tot

Aan de voet van de Erasmusbrug ligt het kantoorgebouw Groot Willemsplein aan Zalmstraat 1 te Rotterdam. Het voormalige pakhuis uit 1941 is voor de tweede keer grondig verbouwd. Het gebouw aan het Willemsplein doet dienst als modern en duurzaam kantoorgebouw.

Het gebouw is in 1941 gebouwd voor de voormalige destilleerderij N.V. Blankenheym & Nolet’s en eind jaren 70 getransformeerd tot een kantoor voor Smit Tak Internationale. Na enkele jaren leegstand heeft het gebouw een nieuwe bestemming gekregen.

Het gebouw is in 2013 grotendeels gerenoveerd. De begane grond tot en met de vierde verdieping zijn intern geheel gesloopt. De vijfde verdieping en technische ruimten zijn in z’n geheel verwijderd. Hiernaast zijn er drie nieuwe verdiepingen toegevoegd met een zo licht mogelijke constructie. De gevel van deze nieuwe verdiepingen bestaat uit een glazen vliesgevel.

Op het dak is een daktuin gerealiseerd, waar regenwater wordt gebufferd en vertraagd wordt afgegeven. Hierdoor wordt overbelasting van de riolering bij hevige buien voorkomen.

Het gehele gebouw is voorzien van nieuwe installaties en sanitaire toiletgroepen, inclusief een WKO installatie.

De winkelfunctie (2%) betreft de retail units op de begane grond, deze zijn niet meegenomen in certificering. Op de begane grond bevindt zich verder de parkeergarage/receptie/douches. Op de eerste etage bevinden zich de vergaderzalen van huurder Youlz (8%), resterend (90%) betreft kantoorfunctie.