Groot Willemsplein

Score
59,2%
Schema
Nieuwbouw en Renovatie
Ontwerpfase
06 augustus
2013
Gecertificeerd op

Het project bestaat uit de herontwikkeling van het kantoor aan de Zalmstraat 1 te Rotterdam. Het kantoor is gelegen aan het Willemsplein, nabij de Erasmusburg, en staat ook wel bekend als het voormalige Smit-Tak hoofdkantoor. LSI project investment heeft dit kantoor enkele jaren geleden verworven voor herontwikkeling.

Op dit moment zijn de herontwikkelingsplannen geconcretiseerd en bestaan deze uit een gedeeltelijke sloop en renovatie van het bestaande kantoor en het optoppen van 3 luxe verdiepingen. Op de begane grond en terrein worden circa 70 parkeerplaatsen gerealiseerd.

De begane grond tot en met de vierde verdieping wordt intern geheel gesloopt. De vijfde verdieping en technische ruimten wordt in totaal gesloopt. Op de eerste verdieping worden aan de zijde van het Willemsplein een gedeelte van de verdiepingsvloer verwijderd ten behoeve van een nieuw entreegebied. Alle lagen worden geheel gerenoveerd, zowel intern als extern, tot een modern marktconform kantoor.

De vijfde tot en met de zevende verdiepingsvloer worden nieuw gebouwd met een zo licht mogelijke constructie. De gevel van deze nieuwe verdiepingen bestaat uit een glazen vliesgevel.