COOL 63 - Kantoor

Score
74,3%
Schema
Nieuwbouw en Renovatie
Opleverfase
27 januari
2016
Gecertificeerd op

Uitgegeven certificaten

Cool 63 biedt 5.000 m2 hoogwaardige, stijlvolle kantoorruimte midden in het centrum van Rotterdam. Metrohalte Stadhuisplein voor de deur en alle voorzieningen op loopafstand. De topverdieping heeft extra vrije hoogte en een ruim dakterras met uitzicht op het monumentale stadhuis. Totaal 5.000 m2 kwalitatieve kantoorruimte voorzien van een hoog afwerkingsniveau met computervloeren, klimaatplafonds en het hoogst haalbare duurzaamheidscertificaat.

Het gebied

Het gebied tussen de Coolsingel het Stadhuisplein en de Kruiskade is herontwikkeld. In het nieuwbouw- en renovatieproject Cool 63 zijn de panden uit de wederopbouw periode deels gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Het plan omvatte circa 13.700 m2 winkels en horeca, circa 5.100 m2 kantoren en 15 woningen in het midden en hogere segment. Het herinrichten van een deel van het Stadhuisplein en de Coolsingel was onderdeel van de herontwikkeling. 

Duurzaamheid

Duurzaamheid was een belangrijk uitgangspunt bij het ontwerp en de ontwikkeling van Cool63. De ligging, midden in de stad en vlakbij het OV-knooppunt Rotterdam Centraal draagt hieraan bij. Ook het multifunctionele ontwerp en het hergebruik van de bestaande draagconstructie dient dit doel. Daarnaast zijn er energiebesparende maatregelen genomen zoals de toepassing van warmte-koude opslag in de grond en zeer hoogwaardige installaties voor de verschillende functies.