Kosten en tarieven

Wat zijn de kosten voor een certificering met BREEAM-NL?

Let op: het gaat hier om de kosten voor certificering, niet om de kosten voor het inschakelen van een BREEAM-NL Expert of Assessor. Ook de kosten voor verduurzamingsmaatregelen vallen hier logischerwijs buiten. De partnerkorting is van toepassing voor de partij wiens naam als klant op het certificaat wordt vermeld. Partnerkorting geldt niet voor het ZZP partnerschap. Alle genoemde kosten zijn exclusief BTW.

Certificaat altijd op tijd ontvangen

Dutch Green Building Council verstrekt certificaten aan de Assessor op het moment dat de Quality Assurance is afgerond en de certificeringskosten zijn betaald. In sommige gevallen vertragen vaste betalingsrondes het vrijgegeven van het certificaat. Om te voorkomen dat de opdrachtgever op het certificaat moet wachten, is het mogelijk om de factuur van de certificeringskosten op een eerder moment op te vragen. 

Door een e-mail naar helpdesk@dgbc.nl te sturen, kan een factuur worden opgevraagd. Deze e-mail moet minimaal het registratienummer van het project bevatten. Mochten de factuurgegevens zijn veranderd ten opzichte van de registratie, dan dienen deze wijzigingen in dezelfde e-mail te worden aangegeven.


BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie 

Voor BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie is het mogelijk om een project in zowel de ontwerp als in de opleverfase te certificeren. De certificeringstarieven zijn per project. Hieronder vallen dus zowel het ontwerp- als het oplevercertificaat van 1 project. Mocht er voor een project al een ontwerpcertificaat zijn behaald, worden voor het oplevercertificaat geen extra kosten in rekening gebracht. Indien er voor dit project binnen één jaar een nieuw (verbeterd) ontwerpcertificaat wordt aangevraagd gelden hiervoor de kosten benoemd onder hercertificering. Dit geldt ook bij een tweede oplevercertificaat.

PARTNER*Niet-PARTNER
BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie Certificering
inclusief registratietarief
> 40.000 BVO m2€ 7.008,75,-€ 9.345,-
tot 40.000 BVO m2€ 4.668,75,-€ 6.225,-
 tot 20.000 BVO m2€ 3.510,-€ 4.680,-
tot 10.000 BVO m2€ 2.512,50,-€ 3.350,-
tot 5.000 BVO m2€ 1.586,25,-€ 2.115,-
< 1.000 BVO m2€ 648,75,-€ 865,-

Bekijk tarieven hercertificering

Bekijk tarieven datacenters certificering


BREEAM-NL In-Use

Single Asset certificering

De certificeringskosten In-Use zijn de kosten voor het certificeren van één project tegen BREEAM-NL In-Use Deel 1 Asset, Deel 2 Beheer en/of Deel 3 Gebruik. Of er tegelijkertijd één, twee of alle drie de delen tegelijkertijd worden gecertificeerd, maakt voor de certificeringskosten geen verschil. In al deze gevallen zijn de certificeringskosten gelijk. Bij het later toevoegen van een deel aan een al gecertificeerd gebouw, worden wel certificeringskosten in rekening gebracht. Onderstaande kosten gelden ook voor hercertificering.

PARTNER*Niet-PARTNER

BREEAM-NL In-Use Certificering
inclusief registratietarief

€ 1.616,25,-€ 2.155,-

Wijzigen naamgeving certificaat

€ 75,-€ 100,-

 

Portfolio-aanpak 'Basis' (Pilot)

Met de BREEAM-NL In-Use portfolio aanpak pilot kunnen (grote) groepen gebouwen tegen lagere kosten gecertificeeerd worden. Hiervoor zijn twee typen ontwikkeld. De portfolio aanpak ‘Basis’ en de portfolio aanpak ‘Jaarlijks’. Lees hier mee over de portfolio aanpak. 

Download hier de rekenhulp voor de certificeringskosten bij de portfolio-aanpak Basis.

Bekijk portfoliokosten 'Basis'

 

Portfolio-aanpak 'Jaarlijks' (Pilot)

Download hier de rekenhulp voor de certificeringskosten bij de portfolio-aanpak Jaarlijks.

Bekijk portfoliokosten 'Jaarlijks'

BREEAM-NL Sloop en Demontage

PARTNER*Niet-PARTNER
BREEAM-NL Sloop en Demontage Certificering
inclusief registratietarief
> 10.000 BVO m2€ 2.280,-€ 3.040,-
tot 10.000 BVO m2€ 1.530,-€ 2.040,-
< 1.000 BVO m2€ 765,-€ 1.020,-

BREEAM-NL Gebied

PARTNER*Niet-PARTNER
BREEAM-NL Gebied Certificering
inclusief registratietarief
€ 5.850,-€ 7.800,-

Overige kosten

PARTNER*Niet-PARTNER
Innovatiecredits
Per innovatie credit en geclaimde credit, zie IN-101
€ 401,50,-€ 535,-
Re-submit assessment-rapport
vanaf 3e rapport, per submit
€ 401,50,-€ 535,-
Licentie kosten
Jaarlijks per Assessor per keurmerk
€ 292,50,-€ 390,-
Helpdesk
Er worden geen kosten gerekend voor de Helpdesk
€ 0,-€ 0,-
Spoedprocedure
Op aanvraag

50% van de certificerings-

afdracht

50% van de certificerings-

afdracht

Instructie 108
Instructie voor het later opleveren van energietechnieken
€ 3000,-€ 3000,-

Toelichting

Registratietarief

Bij een registratie van een project geldt een aanbetaling van € 500,- per certificaat. De registratietarieven dienen om ongewenste registraties te ontmoedigen. Dit bedrag wordt in mindering gebracht op het totaalbedrag zoals vermeld onder ‘certificering’ van het specifieke schema.

In de registratie zit begrepen:

  • Vermelding op projectenwebsite met uitgebreide – door project zelf aan te leveren – informatie.
  • In overleg met DGBC ook een vermelding op dgbc.nl of breeam.nl op basis van vermeldenswaardige (beoogde) duurzame aspecten van het project, door project zelf te initiëren.
  • Toestemming om in eigen communicatie te melden dat het betreffende project geregistreerd is voor een specifiek BREEAM-NL keurmerk met bijbehorende ambities. 
  • Helpdesksupport.

Jaarlijkse Licentie kosten voor Licentiehoudende Organisaties

Een organisatie betaalt voor elke Assessor per BREEAM-NL keurmerk een jaarlijkse Licentie kosten. Vanaf de vijfde licentie wordt geen Licentie kosten meer berekend.

Bekijk voorbeelden

  • 1 Assessor met 1 BREEAM-NL Keurmerk-licentie = 1 licentiebedrag in rekening gebracht aan de Licentiehoudende Organisaties
  • 1 Assessor met 2 licenties (bijvoorbeeld Nieuwbouw en Gebied) + 3 Assessoren met 1 licentie, allemaal werkzaam bij dezelfde Licentiehoudende Organisaties = 5 licenties in totaal. Er worden slechts vier licenties in rekening gebracht.
* Partnerkorting geldt niet voor ZZP Partners 
Alle kosten en tarieven 2020 in één document (PDF versie 5.0, november 2019)