Sloop en Demontage

BREEAM-NL Sloop en Demontage is het keurmerk waarmee de duurzaamheid van een sloopproject wordt beoordeeld. Hiermee lever je een bijdrage aan de circulaire economie.

BREEAM-NL Sloop en Demontage beoordeelt sloopprojecten op acht verschillende duurzaamheidsonderwerpen: management, gezondheid, materialen, energie, transport, water, vervuiling en landgebruik & ecologie. Iedere categorie draagt voor een gedeelte bij aan de totaalscore. Die score wordt uitgedrukt in sterren. Maximaal zijn er vijf sterren te behalen.

Waarom BREEAM-NL Sloop en Demontag?

BREEAM-NL Sloop en Demontage levert aantoonbaar bewijs van de duurzaamheidsprestaties van een sloopproject.


Certificeren met Sloop en Demontage

Certificaat behalen

Aan de slag met BREEAM-NL? Lees hoe je in vijf stappen je duurzame sloopambitie kunt omzetten in een BREEAM-NL certificaat. Een certificaat is er voor twee fases. 

  • Voorbereiding: dit certificaat wordt uitgereikt op basis van de gepresenteerde sloopplannen en de analyses en ambities die daarbij horen. Deze fase is de basis voor de uitvoering. 
  • Uitvoering: deze fase gaat over hoe duurzaam het sloopproject daadwerkelijk wordt uitgevoerd. Registratie en monitoring zijn belangrijk in deze fase: de gegevens worden gebruikt voor verdere verbetering. 

Training volgen

Als BREEAM-NL Expert ben je officieel toegerust om een certificeringstraject te begeleiden. BREEAM-NL Expert worden? Mail de Academy en we plannen samen een training in.

Beoordelingsrichtlijn BREEAM-NL Sloop en Demontage

In de beoordelingsrichtlijn staan alle criteria waarop je project wordt beoordeeld. Je kunt deze gratis donwloaden.

Download de beoordelingsrichtlijn


Downloads

Wil je meer te weten komen over BREEAM-NL? Bekijk de verschillende aanvullende downloads. 


Professionals

BREEAM-NL is continu in ontwikkeling. Alleen op die manier blijft BREEAM-NL een kwaliteitskeurmerk waarmee bovenwettelijke prestaties worden gewaardeerd. De BREEAM-NL Adviesgroepen zien toe op de kwaliteit en de doorontwikkeling van het keurmerk.  


​​​​​​​Tarieven

De tarieven van een certificering met BREEAM-NL hangen af van de grootte van je sloopproject. Partners van Dutch Green Building Council krijgen korting op de certificeringskosten. Welke investering bij jouw project hoort, vind je hier.

Vragen of opmerkingen?

Neem contact op met:

Edwin van Noort

Edwin van Noort

Gerelateerde projecten

kantoor Nationale Postcode Loterij

Amsterdam
Project EXCELLENT 83,92%

Sloop schoolgebouw "De Zevenhof" te Zevenhoven

Zevenhoven
Project EXCELLENT 72,54%

Sloop Gorlaeuscomplex Einsteinweg

Leiden
Project EXCELLENT 82,04%

Gerelateerd nieuws

DGBC versterkt zich met Thomas Heye

10 december 2020
Thomas Heye is per 1 december werkzaam als Senior Projectmanager bij Dutch Green Building Council (DGBC). In zijn functie bij DGBC gaat hij...

Leren, ervaren en groeien

18 november 2020
"2020 is een bizar jaar. Iedereen die nu leeft zal zich dit jaar voor lange tijd herinneren. Wat je toen deed. Waar je was – ik vrees...

Nieuw crossmediaal BREEAM Magazine nu beschikbaar

17 november 2020
Zoals veel ontwikkelingen dit jaar online hun weg vonden, is nu ook het nieuwste BREEAM Magazine digitaal beschikbaar. De editie van 2020...