Sloop en Demontage

BREEAM-NL Sloop en Demontage is het keurmerk waarmee de duurzaamheid van een sloopproject wordt beoordeeld. Hiermee lever je een bijdrage aan de circulaire economie.

BREEAM-NL Sloop en Demontage beoordeelt sloopprojecten op acht verschillende duurzaamheidsonderwerpen: management, gezondheid, materialen, energie, transport, water, vervuiling en landgebruik & ecologie. Iedere categorie draagt voor een gedeelte bij aan de totaalscore. Die score wordt uitgedrukt in sterren. Maximaal zijn er vijf sterren te behalen.

Waarom BREEAM-NL Sloop en Demontag?

BREEAM-NL Sloop en Demontage levert aantoonbaar bewijs van de duurzaamheidsprestaties van een sloopproject.


Certificeren met Sloop en Demontage

Certificaat behalen

Aan de slag met BREEAM-NL? Lees hoe je in vijf stappen je duurzame sloopambitie kunt omzetten in een BREEAM-NL certificaat. Een certificaat is er voor twee fases. 

  • Voorbereiding: dit certificaat wordt uitgereikt op basis van de gepresenteerde sloopplannen en de analyses en ambities die daarbij horen. Deze fase is de basis voor de uitvoering. 
  • Uitvoering: deze fase gaat over hoe duurzaam het sloopproject daadwerkelijk wordt uitgevoerd. Registratie en monitoring zijn belangrijk in deze fase: de gegevens worden gebruikt voor verdere verbetering. 

Beoordelingsrichtlijn BREEAM-NL Sloop en Demontage

In de beoordelingsrichtlijn staan alle criteria waarop je project wordt beoordeeld. Je kunt deze gratis donwloaden.

Download de beoordelingsrichtlijn


Downloads

Wil je meer te weten komen over BREEAM-NL? Bekijk de verschillende aanvullende downloads. 


Professionals

BREEAM-NL is continu in ontwikkeling. Alleen op die manier blijft BREEAM-NL een kwaliteitskeurmerk waarmee bovenwettelijke prestaties worden gewaardeerd. De BREEAM-NL Adviesgroepen zien toe op de kwaliteit en de doorontwikkeling van het keurmerk.  


​​​​​​​Tarieven

De tarieven van een certificering met BREEAM-NL hangen af van de grootte van je sloopproject. Partners van Dutch Green Building Council krijgen korting op de certificeringskosten. Welke investering bij jouw project hoort, vind je hier.

Gerelateerde projecten

kantoor Nationale Postcode Loterij

Amsterdam
Project EXCELLENT 83,92%

Sloop schoolgebouw "De Zevenhof" te Zevenhoven

Zevenhoven
Project EXCELLENT 72,54%

Sloop Gorlaeuscomplex Einsteinweg

Leiden
Project EXCELLENT 82,04%

Gerelateerd nieuws

BREEAM-NL Magazine 2022

Laat je inspireren door het nieuwe BREEAM-NL Magazine

17 november 2022
Het nieuwe keurmerk voor nieuwbouwwoningen komt eraan en in het digitale BREEAM-NL Magazine bieden we vast een voorproefje en een artikel...

Van der Helm nieuwe Manager Ontwikkeling en Beheer bij DGBC

17 juni 2021
Dutch Green Building Council heeft Rudy van der Helm aangesteld als Manager Ontwikkeling en Beheer. In zijn nieuwe rol zal hij onder andere...

‘Planetary Boundary Proof’?! Wat is het en waarom is het zo belangrijk?

8 juni 2021
Bij het verduurzamen van gebouwen wordt vaak als eerste gedacht aan het verlagen van het energieverbruik en daarmee de CO2-uitstoot. Dat is...