Certificeer je project in 5 stappen

Wil je aan de slag met BREEAM-NL? Deze vijf stappen brengen je van ambitie naar duurzaam resultaat. 

 1. Verdiep je in BREEAM-NL en bepaal je ambitie.

  Voordat je met BREEAM-NL start, bepaal je eerst welke duurzame ambities je hebt voor je project. Je zoekt naar de juiste balans tussen wat financieel en technisch haalbaar is en je duurzame wensenlijst.

 2. Kies het juiste keurmerk voor je project.

  Welk BREEAM-NL keurmerk past bij je project? Er zijn vier verschillende keurmerken. Voor nieuwbouwprojecten ga je voor BREEAM-NL Nieuwbouw. Bestaande gebouwen certificeer je met BREEAM-NL In-Use. Voor sloopprojecten is er BREEAM-NL Sloop en Demontage en voor complete gebiedsontwikkelingen BREEAM-NL Gebied

 3. Vorm een projectteam. Vind een expert of volg een training.

  BREEAM-NL stelt hoge eisen aan duurzaamheid. Het is aan te raden een projectteam samen te stellen. Een BREEAM-NL Expert heeft de noodzakelijke kennis om het certificeringsproces soepel te laten verlopen zodat de beoogde ambitie wordt behaald. Ook heeft een BREEAM-NL Expert een centrale rol in het verzamelen van de bewijslast voor het project. Je kunt een BREEAM-NL Expert inschakelen. Of zelf een training volgen. 

 4. Bouw je projectdossier op in de assessmenttool.

  In de assessmenttool bouw je zorgvuldig het gebouwdossier op met de gevraagde bewijslast. De coördinatie daarvan ligt in handen van de BREEAM-NL Expert. Op die manier wordt aantoonbaar en meetbaar wat de duurzaamheidsprestatie van het project is.  

 5. Dien je project in en ontvang je certificaat.

  Wanneer het bewijs compleet is, kan het project worden beoordeeld door een BREEAM-NL Assessor. Dat is een onafhankelijke deskundige die controleert of alle aangeleverde bewijslast in orde is. Tot slot voert Dutch Green Building Council nog een steekproefs-gewijze controle uit. Daarna kan het BREEAM-NL certificaat worden uitgereikt. En is de duurzaamheidsprestatie van het project zichtbaar, meetbaar en officieel.