Flow Houthavens

Score
75,3%
Schema
Nieuwbouw en Renovatie
Ontwerpfase
05 juni
2019
Gecertificeerd op

FLOW HOUTHAVENS

Een open pand, vloeiend vormgegeven en gevuld met creatieve energie. Een inspirerende broedplaats.

Flow is zo ontworpen dat mensen er – inderdaad – in de ‘flow’ kunnen komen: die gemoedstoestand waarbij het werken als vanzelf lijkt te gaan. En dat op ieder moment van de dag.
Het zwarte, diamantvormige gebouw telt zes verdiepingen met een oppervlak van circa 7.000 m2. Het wordt echt een ‘state of the art’ kantoorpand met meerdere faciliteiten waardoor mensen kunnen excelleren en recupereren, er helemaal voor gaan en zich ook weer even terug kunnen trekken. Het ontwerp past perfect binnen dit gebied aan het IJ. Hier aan de Amsterdamse Houthavens waar de golven en een zeebries zich nog dagelijks doen voelen.

Aankomst in stijl

Impact. Dat maakt Flow impact al bij de eerste aanblik. Dankzij een hoofdingang die bewust transparant en uitnodigend is gehouden, met een imponerende LED-achterwand. Meteen daarvoor is de lobby gelegen met een receptie, die door zijn ontspannen stijl met alle conventies breekt.

De uitgestrekte glasoppervlaktes zorgen ervoor dat het gebouw geheel kan opgaan in zijn levendige omgeving. Stap ook in de energie die hier voelbaar is!

Geen gewoon gebouw

Mensen moeten ook kunnen ontspannen om zo te kunnen excelleren. Daarin voorziet Flow volop, in tegenstelling tot vel andere kantoorgebouwen. Daarom biedt Flow onder meer een stijlvolle en comfortabele evenementenruimte op het dak, maximale lichtinval, een eigen riante buitenruimte voor elk kantoor, klimaatplafonds en volledige aanpasbare lichtsystemen.