Rabobank Eindhoven Fellenoord

Score
75,5%
Schema
Nieuwbouw en Renovatie
Opleverfase
23 maart
2018
Gecertificeerd op

Uitgegeven certificaten

Nieuwe Werken
Rabobank Nederland zet in op een veilige, aantrekkelijke en flexibele werkomgeving toegerust op het Nieuwe Werken. Het nieuwe kantoor heeft een breed aanbod aan faciliteiten, variërend van concentratieplekken tot ontmoetingsplekken en van ruimtes voor vergaderingen tot ruimtes voor presentaties, workshops en ontwikkeling. Het gaat om 1.500 werkplekken voor circa 2.000 medewerkers en 401 parkeerplaatsen (544 in totaal)

Bouwplanning

Het acht-verdiepingen-tellende gebouw heeft een half verdiepte parkeergarage en heeft een oppervlakte van ongeveer 28.000 m2. Voor dat de bouw van start ging, is een deel van het bestaande complex gesloopt, waarbij ruimte is gemaakt voor de nieuwbouw. Werknemers werden tijdelijk gehuisvest in een deel van de bestaande laagbouw.

Bijzondere gevel

Een bijzonder element van het gebouw is de gevel. Het ontwerp is opgebouwd uit aluminium puien met een verschillend ritme en uit aluminium beplating in combinatie met keramische tegels. Aan de voorzijde komt een plaza, aan de binnenzijde een royaal atrium.

Gegoten fundering

Voor de fundering zijn technieken gebruikt die zo min mogelijk hinder veroorzaken voor de omgeving: samen met aannemer VolkerWessels Bouw&Vastgoedontwikkeling is een methode gekozen waarbij de fundering in de grond wordt gegoten. Op deze manier is de bouw gerealiseerd zonder gebruik te maken van heimachines.

Gebouwd in 3D

Voor het overgrote deel zijn de onderdelen vooraf volledig in 3D uitgewerkt. Dat maakte het mogelijk om bijvoorbeeld gevels, wanden en deuren te prefabriceren. Groot voordeel daarvan is dat het gebouw op locatie als een gigantisch bouwpakket in elkaar gezet kon worden. Deze bouwwijze is sneller en milieuvriendelijker dan conventionele methodes. Bovendien draagt ook dit bij aan minimale overlast voor omwonenden.

Het doordachte proces heeft ervoor gezorgd dat de bouw voorspoedig is verlopen.

(foto: studio Hans Wilschut)