Projecten

Project
EXCELLENT 71,84%

Ice Age

TMA Logistics – Veelzijdige dienstverlening
TMA Logistics is binnen het Noordzeekanaalgebied een belangrijke logistieke speler en verricht overslag van containers via binnenvaart, shortsea en deepsea. Daarnaast worden auto’s, breakbulk, agriproducten en projectladingen overgeslagen op de TMA terminals in Velsen, Beverwijk, Harlingen en Amsterdam. TMA heeft 100.000 m2 aan logistieke warehouses in het Noordzeekanaalgebied, Alkmaar en Harlingen.

Op het gebied van duurzaamheid is TMA vooruitstrevend middels binnenvaart en nieuwe energie. De schepen van TMA zorgen voor een reductie van transport met vrachtwagens, en daarmee voor een reductie van uitstoot. Daarnaast is TMA sterk in de overslag van windmolens, windmolenonderdelen, energiekabels en zonne-energie gerelateerde producten. TMA Logistics levert zo een bijdrage aan de energietransitie.

Om de doelstellingen op het gebied van duurzaamheid zichtbaar te maken, is er gekozen voor een projectaanpak volgens BREEAM-NL Nieuwbouw 2020 v1.0. TMA Logistics is voornemens om voor de kwalificatie BREEAM-NL ‘Excellent’ te gaan.

BREEAM-NL ambitie
Om de doelstellingen van TMA Logistics zichtbaar te maken, is er al vroeg in de voorbereiding gekozen voor een projectaanpak volgens BREEAM-NL. De doelstellingen van BREEAM-NL voor o.a. energiezuinigheid, gezondheid, en het behouden van natuurlijke
hulpbronnen sluiten aan op de doelstellingen van TMA Logistics. Met name aan materiaalgebruik hecht TMA Logistics veel waarde. TMA Logistics is dan ook voornemens om de nieuwbouw te certificeren conform de BREEAM-NL, nieuwbouw 2020 v1.0, ambitieniveau ‘Excellent’ richtlijnen.