FLUOR

Score
77,9%
Schema
Nieuwbouw en Renovatie
Opleverfase
29 april
2015
Gecertificeerd op

Uitgegeven certificaten

Projectbeschrijving Fluor Hoofdkantoor

Vanaf juni 2013 is er op het duurzame kantorenpark Beukenhorst-Zuid in Hoofddorp gewerkt aan de realisatie van het nieuwe Fluor hoofdkantoor met een oppervlakte van circa 20.000 m2. Het gebouw heeft meer dan 900 werkplekken en is het nieuwe onderkomen voor de medewerkers van de Fluor vestiging te Haarlem. Het nieuwe Nederlandse kantoor van de Amerikaanse multinational Fluor is op 5 januari 2015 in gebruik genomen en ligt op steenworp afstand van Amsterdam Schiphol Airport.

Medewerker staat centraal

In het ontwerp stelt Fluor het welbevinden van haar medewerker centraal. Zo zijn bijvoorbeeld alle werkvloeren optimaal georiënteerd op de zon, waarbij de gevel zo is ontworpen dat daglicht zoveel mogelijk binnen komt zonder lichthinder of opwarming te veroorzaken. Het gebouw vervult een belangrijke rol in het verbinden van alle medewerkers met als doel de samenhang, het werkplezier en de productiviteit te vergroten.

Duurzaamheid

Op het gebied van techniek zijn er diverse maatregelen getroffen welke een duurzame bijdrage leveren aan het gebouw. Zo wordt er voor de verwarming en koeling gebruik gemaakt van een warmte- en koude-opslag (WKO) installatie. Verder is het gebouw flexibel in te delen op het gebied van klimaat- en lichtregeling met een indeelbaarheid van 1,8 x 3,6m1. De parkeergarage is voorzien van 25 elektrische oplaadpunten welke worden gevoed met stroom opgewekt door de ruim 2000 m2 zonnepanelen op het dak van het gebouw.

Artikel