Utiliteit

Om bestaand utilitair vastgoed te verduurzamen kun je gebruik maken van BREEAM-NL In Use voor utiliteitbouw.

BREEAM-NL In-Use beoordeelt bestaande gebouwen op negen verschillende duurzaamheidscategorieën:

  • Management
  • Gezondheid
  • Energie
  • Transport
  • Water
  • Materiaalstromen
  • Bestendigheid
  • Landgebruik en ecologie
  • Vervuiling

Iedere categorie draagt voor een gedeelte bij aan de totaalscore. Die score wordt uitgedrukt in een kwalificatie, waarbij Outstanding de hoogste kwalificatie is.

BREEAM-NL In-Use als managementinstrument

Het BREEAM-NL In-Use certificaat is maximaal drie jaar geldig. Bij de initiële certificering verkrijg je inzicht in de huidige duurzaamheidsprestaties van je gebouw of portefeuille. Via diverse tools, zoals de ‘verbetermodule’ en het ‘BREEAM-NL In-Use dashboard’ ontvangt je ook inzicht in de potentiële verbeteringen. De doorgevoerde verbeteringen kunnen na drie jaar getoetst worden, waarmee het proces naar een toekomstbestendig gebouw of portefeuille gemonitord kan worden.

“BREEAM-NL In-Use is voor ons een middel om onafhankelijk en objectief de duurzame prestaties van onze bestaande assets te bepalen en verder te verbeteren. We bevorderen zo het werk- en leefklimaat van de gebruikers en positieve waardeontwikkeling op de lange termijn.”


Bernardo Korenberg, Head of Sustainability & Innovation

 

Doe de Quickscan

De gratis BREEAM-NL In-Use Quickscan geeft je snel een globaal inzicht in de duurzame prestaties van je gebouw.

Certificaat halen

Wil je aan de slag met BREEAM-NL In-Use? Lees hoe je in vijf stappen je duurzaamheidsambitie kunt omzetten in een BREEAM-NL certificaat. Er zijn drie verschillende delen te certificeren met BREEAM-NL In-Use.

  • Asset: dit certificaat gaat over het gebouw zelf. Denk aan het ontwerp, de energetische waarde, de locatie en de transportvoorzieningen.
  • Beheer: dit onderdeel gaat in op hoe het gebouw wordt beheerd. Bijvoorbeeld het onderhoud van het gebouw en de manier waarop de duurzaamheidsprestaties worden gemonitord.
  • Gebruik: met dit certificaat wordt beoordeeld hoe het gebouw wordt gebruikt door huurders en medewerkers.

Training volgen

Als BREEAM-NL Expert ben je officieel toegerust om een certificeringstraject te begeleiden. BREEAM-NL Expert worden?

Beoordelingsrichtlijnen BREEAM-NL In-Use 

In de beoordelingsrichtlijnen staan alle criteria waarop je project wordt beoordeeld. Je kunt deze gratis bekijken in BREEAM-NL Richtlijn.

Downloads

Wil je meer te weten komen over BREEAM-NL In-Use? Bekijk de verschillende aanvullende downloads. 

Tarieven 

De tarieven van een certificering met BREEAM-NL hangen af van de grootte van je project. Partners van Dutch Green Building Council krijgen korting op de certificeringskosten. Welke investering bij jouw project hoort, vind je hier.

Laatste nieuws

Nieuw BREEAM-NL Magazine: Back to the Future

12 maart 2024
BREEAM-NL gaat ‘back to the future’. Tijdens het Nationaal BREEAM Congres op 28 maart in het Beatrix Theater én in een gloednieuwe...
Duurzaam hoofdkantoor Fugro in aanbouw in Nootdorp

Nieuw hoofdkantoor Fugro krijgt BREEAM-NL Outstanding ontwerpcertificaat

12 maart 2024
Geodata-specialist Fugro krijgt een nieuw hoofdkantoor. De eerste paal van het nieuwe 11.000 vierkante meter tellende gebouw is in...
Whitepaper Fiscale regelingen en subsidies voor duurzame gebouwen in 2024

Fiscale regelingen en subsidies voor duurzame gebouwen in 2024

29 februari 2024
Met het oog op de energie- en klimaatdoelen voor 2030 en 2050 investeert de Nederlandse overheid fors in subsidies en fiscale instrumenten...