Projecten

Asset
Beheer
EXCELLENT 75,00%
Gebruik
OUTSTANDING 91,49%

PwC Amsterdam - Westgate II

Westgate II is de uitbreiding van het bestaande Westgate I, het hoofdkantoor van PwC Nederland. Middels een ondergrondse voetgangerstunnel in de parkeergarage zijn de beide gebouwen met elkaar verbonden. Het gebouw, in de vorm van H, met een maximale hoogte van circa 50 meter, staat haaks georienteerd op de A-4, gelijk aan de overige gebouwen in de directe omgeving.

In de lange zijden van het gebouw bevinden zich de kantoren. Het middengebied biedt ruimte aan de trappenhuizen en de liften en vormt het dynamische en levendige hart van het gebouw. Het gebouw is zo ingericht, dat ze in de toekomst makkelijk aanpasbaar is. Het nieuwe kantoor huisvest ruim 2.000 werknemers en in de parkeergarage is ruimte voor 580 auto’s.

Bij materiaalgebruik en energievoorziening is veel aandacht besteed aan het aspect duurzaamheid. Zo is de Energie Prestatie Coëfficiënt van 0,7 ruim onder de geldende norm en door het gebruik van de laatste energiesparende technieken werd het energieprestatiecertificaat A+ behaald.