Daalse Kwint

Score
56,4%
Schema
Nieuwbouw en Renovatie
Opleverfase
09 februari
2015
Gecertificeerd op

Uitgegeven certificaten

Daalse Kwint is eigendom van Deka Immobilien Investment GmbH en is begin jaren ’90 gebouwd. Dit object, dat ruim 20.500 m² meet, is al ruim 10 jaar in beheer bij DTZ Zadelhoff Property Management. Gezien de leeftijd van het gebouw, nu zo’n 22 jaar, de staat van technische installatie en de duurzame ambities van de eigenaar vroeg Deka een viertal architecten hun visie op het gebouw te geven. OPL Architecten gaat niet alleen de ambities qua technische duurzaamheid realiseren, maar heeft ook de opdracht gekregen om de transparantie en uitstraling van het pand te verbeteren en onnodige sloop of vervanging te voorkomen.

Gekozen is om, onder andere, alle kozijnen en het glas te vervangen. Door het glas te vervangen voor een meer transparante versie wordt de interactie tussen het gebouw en de omgeving groter en de levendigheid op het plein aanmerkelijk beter. Voorbijgangers zien als het ware de bedrijvigheid in het gebouw.

Door de nieuwe kozijnen en glas wordt de isolatiewaarde van de gevel aanmerkelijk beter, waarbij het glas zelf zorgt voor meer lichttransmissie en een hogere g-waarde (zonwerendheid) dan nu het geval is.

Langs de dakrand wordt een luifel gemonteerd die 1,8 meter uit de gevel steekt. Verder wordt de anonieme entree op het plein verplaatst naar het midden van het desbetreffende geveldeel. Zo creëren we een nieuwe, zeer representatieve moderne entree. In de entree wordt een deel van de eerste verdiepingsvloer gesloopt om de plafondhoogte te benutten voor een ruime vide. Ook de algemene ruimtes worden gerenoveerd.

De dakbedekking wordt vervangen met een nieuw isolatiepakket met een Rc-waarde van minimaal 2,5. De vanuit het gebouw zichtbare dakvlakken worden voorzien van een mos-sedum dak.