BREEAM-NL In-Use nu ook geschikt voor Museumgebouwen

09 juli 2014
BREEAM-NL In-Use 2014 is vanaf nu ook geschikt voor bestaande museumgebouwen. Met de nieuwe bijlage wordt het mogelijk om bestaande musea te certificeren met BREEAM-NL In-Use. Experts en Assessoren met een BREEAM-NL In-Use opleiding hoeven geen aanvullende training te volgen om met deze nieuwe richtlijn aan de slag te gaan.

Bekijk de bijlage voor museumgebouwen en de Assessmenttool In-Use waar de functie 'Museumgebouw' kan worden ingegeven. 
Bijlage BREEAM-NL In-Use voor Musea
Assessmenttool In-Use
Uniek in de wereld
In samenwerking met een kopgroep van musea en CFP heeft DGBC de BREEAM-NL norm voor bestaande bouw geschikt gemaakt voor de museale sector. Het is uniek in de wereld dat musea voorzien kunnen worden van een BREEAM-NL duurzaamheidskeurmerk. Nederlandse musea kunnen hiermee koploper worden in de wereld. In de doorontwikkeling van deze eerste versie van BREEAM-NL In-Use voor museumgebouwen zal ook meer aandacht worden gegeven aan het energiegebruik dat gerelateerd is aan de klimaatbeheersing van het gebouw.
 
Kopgroepleden
De kopgroep, die naast CFP en de Dutch Green Building Council de nieuwe richtlijn mogelijk heeft gemaakt zijn: Tropenmuseum, Kasteel Amerongen, Het nieuwe instituut (voorheen NAI), Van Gogh Museum, Van Abbemuseum, Kröller Müller, het Noord-Brabants Museum en Museum ’t Valkhof.
 
Eerste voor Van Gogh Museum
Vorige week is het eerste BREEAM-NL In-Use certificaat voor musea behaald door het Van Gogh Museum. Het museum scoorde 3 sterren op de onderdelen asset, beheer en gebruik. Bekijk ook het persbericht.  


Foto: DGBC directeur Annemarie van Doorn en zakelijk directeur van het Van Gogh Museum Adriaan Dönszelmann met het BREEAM-NL certificaat.