BREEAM-NL Algemeen

Met de training Deel 1 – BREEAM-NL Algemeen zet je de eerste stap richting de rol van BREEAM-NL Expert of Assessor. Ook als je deze rol niet in de praktijk wilt gaan vervullen maar behoefte heeft aan basiskennis om te kunnen adviseren, superviseren of informeren is deze introductie voor jou.

Tijdens de training leer je in een dagdeel meer over de Stichting Dutch Green Building Council en over de BREEAM-NL systematiek. Je maakt kennis met de totale familie aan BREEAM-NL keurmerken, voor nieuwe en bestaande gebouwen, voor gebieden, sloopprojecten etc. Je krijgt inzicht in de internationale context waarin DGBC opereert. Na afloop van de training ben je klaar voor Training Deel 2 – BREEAM-NL Expert.

Studiebelasting

De training duurt 3 uur. Er is geen huiswerk vooraf vereist en er zijn geen toetsen of examens achteraf. 

  • Informatie over de Stichting Dutch Green Building Council; de internationale context waarbinnen deze opereert; haar rol als Schemabeheerder van de BREEAM-NL familie van keurmerken;

  • Algemene kennis van de BREEAM-NL systematiek; kennismaking op hoofdlijnen met alle operationele keurmerken;

  • Het proces van certificeren en de daarbij behorende rollen; de wijze waarop een BREEAM-NL kwalificatie van 1 tot 5 sterren tot stand komt;

  • Eerste stap richting BREEAM-NL Expert of Assessor.

Deze training is bedoeld voor iedereen die beroepshalve met BREEAM-NL te maken kan krijgen, zoals projectmanagers in de bouw, opdrachtgevers van bouwprojecten, aannemers, adviseurs, technici, makelaars, beleggers, architecten, installateurs, ecologen, en voor iedereen die de ambitie heeft om BREEAM-NL Expert of Assessor te worden. Voor de laatsten is Deel 1 een vereiste. 

Vooropleiding

Er wordt formeel geen vooropleiding vereist, maar je bent het beste voorbereid met:

  • MBO/ HBO-denkniveau met bouwkundige achtergrond;

  • Kennis over / ervaring met bouwprocessen;

  • Kennis over / ervaring met duurzaam bouwen.

Voor de klassikale vorm van Training Deel 1 BREEAM-NL Algemeen zijn de kosten:

  • € 770,- voor organisaties die geen partner zijn van de DGBC

  • € 577,50 = 25% korting, voor partners

Controleer of jouw organisatie partner is en meld je aan.

De bedragen zijn exclusief btw.