Trainingen

Harmonisatie BREEAM-NL Assessoren

Assessoren moeten jaarlijks harmoniseren. Wegens de aanhoudende coronamaatregelen is er ook dit jaar voor gekozen de harmonisatiemogelijkheden digitaal aan te bieden.  Met deze E-learning kan je vanaf je eigen werkplek én op het moment dat het jou uitkomt voldoen aan de jaarlijkse harmonisatieverplichting.

Log hier in op het klantportaal. Wij hebben alle Assessoren al ingeschreven voor de assessor harmonisatie, deze vind je terug op jouw dashboard bij mijn cursussen. Door op starten te klikken kan je gelijk aan de gang!

E-learning voor Harmonisatie

In de e-learning staan modules met verschillende onderwerpen voor je klaar. Denk hierbij aan onderwerpen zoals toxiciteit, BENG, Verduurzamen van bestaand vastgoed, Beoordelingsrichtlijn Nieuwbouw 2020 en nog veel meer. Bekijk hieronder de volledige lijst met modules.

Opzet en werkvorm

De modules variëren van opzet en werkvorm. Alle modules zijn volledig online te volgen, duren circa 1 uur en worden afgesloten met een minitoets om de opgedane kennis te toetsen. Wij adviseren BREEAM-NL Assessoren minimaal 1 Live-sessie bij te wonen van het keurmerk waar je Assessor voor bent. Om te voldoen aan je jaarlijkse verplichting moet je vóor het einde van het jaar 3 modules met goed gevolg hebben afgerondIs dat gelukt? Dan ben je geslaagd en wordt jouw BREEAM-NL Assessordiploma automatisch met een jaar verlengd.

Live sessies

Speciaal voor Assessoren staan er ook online live sessies ingepland. Het volgen van een live sessie levert jou al één van de drie punten op.  Voor elk schema zijn een aantal interessante projecten uitgezocht waarbij een ervaren assessor de uitdagingen van het betreffende certificeringstraject bespreken. We sluiten de bijeenkomst af met een discussie en feedback over de gekozen oplossing van het project.

Voordelen van E-learning

  • Behoud je Assessorstatus vanaf je eigen werkplek of vanuit huis
  • Bekijk de modules op elk gewenst moment
  • Kies zelf je favoriete thema's en onderwerpen
  • Toegang tot alle modules

Andere mogelijkheden voor PE-punten

BREEAM-NL Assessoren die in het huidige jaar een BREEAM-NL Assessortraining in een ander schema hebben gevolgd en daarin een diploma hebben behaald, hebben daarmee aan hun jaarlijkse harmonisatieverplichting voldaan.

Volledige lijst beschikbare modules

In de catalogus staan modules klaar over verschillende thema's en onderwerpen. Op diverse momenten in het jaar worden er nieuwe modules toegevoegd. Zie hieronder de complete lijst van alle onderwerpen in de E-learning.

BENG in detail
Paris Proof: Regelgeving en normering energiereductie
Basiscursus MPG en LCA
INSIDE/INSIDE en MCI
Introductie in BREEAM-NL Nieuwbouw 2020
Biobased bouwen en biophylic design
Akoestiek - Interne geluidsisolatie en gevelgeluidwering
Akoestiek - Ruimteakoestiek en installatiegeluid
Losmaakbaarheid
Introductie in BREEAM-NL Gebied
Circulair en BREEAM-NL Gebied
Verlichting - Lichtvervuiling en hoogfrequente verlichting
Verlichting - Visueel comfort en energiezuinige buitenverlichting
Commissioning bij nieuwbouw - tot oplevering en na ingebruikname
Toxiciteit - Bouwstoffen en binnenmilieu
Toxiciteit - relatie met circulariteit
Basiscursus koudetechniek in BREEM-NL Nieuwbouw
Subsidiemogelijkheden voor duurzame investeringen
Verduurzamen niet-commercieel bestaand vastgoed
Ecologie
In-Use en WELL
In-Use - waarde van duurzaam winkelvastgoed
Slimme gebouwen met realtime sensing
In-Use portfolio aanpak
In-Use woningen
Waterzuinig bouwen
Gebied - voorbeeldcasus Schiphol Tradepark
In-Use - portfolio praktijkvoorbeelden

Laatste nieuws

BREEAM-NL Magazine 2022

Laat je inspireren door het nieuwe BREEAM-NL Magazine

17 november 2022
Het nieuwe keurmerk voor nieuwbouwwoningen komt eraan en in het digitale BREEAM-NL Magazine bieden we vast een voorproefje en een artikel...

Duurzaamheid en luxe komen samen in nieuw Valk Exclusief Hotel

14 november 2022
Direct langs de A2 bij Best is de afgelopen tweeëneenhalf jaar gewerkt aan de realisatie van een nieuw luxe én zeer duurzaam hotel: Valk...

Nieuwe tarieven BREEAM-NL 2023

31 oktober 2022
De certificeringstarieven worden per 1 januari 2023 aangepast. Helaas merken ook wij dat de prijzen die wij moeten betalen het afgelopen...