Trainingen

Stap 2: BREEAM-NL Experttraining 

Wil jij erkend BREEAM-NL Expert worden of je kennis verdiepen om opdrachtgevers te adviseren? Dan is de BREEAM-NL Expert training iets voor jou.

Nederland verduurzaamt in hoog tempo. Voor de gebouwde omgeving ligt de lat ook steeds hoger. Maar wat kun je het beste doen om een gebied aantoonbaar te verduurzamen? Daar komt de BREEAM-NL Expert om de hoek kijken met goed onderbouwd advies. Als BREEAM-NL Expert speel je ook een essentiële rol bij het halen van een BREEAM-NL certificaat. Je begeleidt en adviseert het projectteam in het certificeringsproces. Verder verzamel je het bewijsmateriaal over duurzaamheidsprestaties- en maatregelen en deel je het complete dossier met de BREEAM-NL Assessor ter controle.

Wat ga je leren?

Tijdens de training leer je meer over het certificeringsproces en de inhoud van het BREEAM-NL schema waarvan je de training volgt. De volgende onderwerpen komen daarbij aan bod:

  • De rol van de BREEAM-NL Expert
  • Certificeringsproces van het BREEAM-NL schema
  • Verdieping in de BREEAM-NL richtlijnen
  • Ambitiebepaling en projectdefinitie  
  • Van QuickScan naar een BREEAM-NL Assessment
  • Een gebouwdossier samenstellen en de Expert als adviseur

Na deze training ben je erkend BREEAM-NL Expert voor één van de schema's, afhankelijk van voor welke training je ingeschreven bent.

Voor wie?

Iedereen die in zijn of haar werk met BREEAM-NL te maken krijgt of de ambitie heeft om BREEAM-NL Expert of Assessor te worden.

Als je aan de slag wil als BREEAM-NL Assessor, volg je eerst de BREEAM-NL Expert training. Zodra je die hebt afgerond, kun je je inschrijven voor de BREEAM-NL Assessor training.

Ben je opdrachtgever en wil je het certificeringsproces beter begrijpen? Na deze training heb je alle relevante kennis in huis om mee te kijken en bij te sturen waar nodig.

Vooropleiding

Heb je de BREEAM-NL Introductietraining gevolgd of de BREEAM-NL Introductietoets met succes afgerond? Dan ben je klaar voor de BREEAM-NL Expert training. Er is verder geen specifieke vooropleiding vereist. Je bent het beste voorbereid met:

  • Een bouwkundige achtergrond
  • Kennis van en ervaring met bouwprocessen en/of
  • Kennis van en ervaring met duurzaam bouwen

Erkend BREEAM-NL Expert worden

Erkend BREEAM-NL Expert Gebied word je alleen door deze training te volgen en de huiswerkopdracht met succes af te ronden. Geslaagd? Dan ontvang je een certificaat dat geldig is tot het einde van het komende kalenderjaar. Natuurlijk kun je daarna erkend BREEAM-NL Expert blijven. Dat doe je door jouw kennis up-to-date te houden met onze permanente educatie. Jaarlijks kun je de verplichte PE-punten op twee manieren halen: door deelname aan het Nationaal BREEAM Congres of door drie e-learnings met succes af te ronden in ons Permanente Educatie platform.

PE Punten NRVT: 6 punten

Vragen of opmerkingen?

Neem contact op met:

Fiona Evans

Fiona Evans

Laatste nieuws

BREEAM AWARDS 2024

9 april 2024
Na een korte afwezigheid zijn de Internationale BREEAM Awards terug van weggeweest. Op 10 juli 2024 vindt de uitreiking voor toonaangevende...

Nationaal BREEAM Congres 2024 ging Back to the Future

8 april 2024
Van een futuristische supervastgoedvrouw tot ‘super ouderwetse’ en lokale oplossingen, het kwam allemaal voorbij tijdens het Nationaal...

Nieuw BREEAM-NL Magazine: Back to the Future

12 maart 2024
BREEAM-NL gaat ‘back to the future’. Tijdens het Nationaal BREEAM Congres op 28 maart in het Beatrix Theater én in een gloednieuwe...