Projecten

Project
OUTSTANDING 87,68%

Plus Ultra Utrecht

Plus Ultra biedt kleine bedrijven en start-ups de kans te groeien op een prominente zichtlocatie op Utrecht Science Park. De community draait volledig om life sciences en health en het gebouw dient als centrale ontmoetingspunt van het bedrijfsleven op het Science Park. Plus Ultra zal een grote groep ondernemende bedrijven, starters en kennisinstellingen samenbrengen. Een gebouw met een levendig centrum in het entreegebied van Utrecht Science Park. De gedeelde faciliteiten dragen bij aan het stimuleren van ontmoeting tussen de verschillende huurders.

Het gebouw biedt een hoge mate van flexibiliteit. De gang rond het atrium ligt vast, maar verder zijn de verdiepingen vrij in te delen. Op elke verdieping kunnen zowel kantoorruimtes als laboratoria worden ingericht. Het gebouw is bedoeld als het centrale ontmoetingspunt van het bedrijfsleven op het Utrecht Science Park. Op de begane grond is de hoofdentree. Bezoekers komen hier aan en kunnen zich melden bij een receptiebalie. Het atrium biedt ruimte voor lunch, flexwerken, ontmoeten en het vieren van successen. Er is een restaurant en koffiebar aanwezig en ook de vergaderfaciliteiten zijn hier gesitueerd. In een externe parkeergarage gelegen op korte afstand van gebouw zijn 115 parkeerplekken voor auto’s toegewezen voor Plus Ultra Utrecht. Daarvan is een deel ingericht voor elektrische voertuigen.Voor de fietsende werknemers zijn op de begane grond van het gebouw 328 stallingsplaatsen voor fietsen gerealiseerd. Daarnaast zijn er douches en kleedkamers aanwezig zodat werknemers zich kunnen opfrissen na de fysieke inspanning.

De generieke structuur van het gebouw zorgt dat het goed past binnen het stedelijk ontwerp. Daarbij sluit het aan bij de naastgelegen plots, waardoor één geheel kan ontstaan langs de Universiteitsweg.