Oldenburger Fritom BV

Score
90,3%
Schema
Nieuwbouw en Renovatie
Ontwerpfase
14 januari
2019
Gecertificeerd op

Uitgegeven certificaten

Het all electric distributiecentrum van Oldenburger | Fritom heeft een oppervlakte van 5.000 m2 en is 15 meter hoog. Het biedt ruimte aan ruim 15.000 palletplaatsen en 6 loadingdocks. Daarnaast omvat het complex crossdock faciliteiten, een logistiek trainingscentrum en diverse kantoorruimtes.

Energie- en hydrologisch neutraal
De nieuwbouw heeft geen gasaansluiting en is door het gebruik van energiezuinige warmtepompen, LED-verlichting en een groot zonnepark op het dak van het oude pand 100% energieneutraal gecertificeerd. Daarbij is niet alleen het gebouwgebonden energieverbruik CO2-neutraal, maar wordt ook het gebruikersgebonden energieverbruik (computers, opladen heftrucks, terreinverlichting) 100% gecompenseerd.

Een wadi (bufferings- en infiltratievoorziening) op het terrein zorgt ervoor dat de afvoer van regenwater naar het openbaar rioolstelsel en watergangen vertraagd wordt afgevoerd. Plaatselijke wateroverlast bij hevige regenval wordt hierdoor geminimaliseerd. Daarnaast wordt een deel van het regenwater opgevangen in een extra watertank met een capaciteit van 10.000 liter. Dit wordt gebruikt voor het spoelen van de toiletten, zodat er geen drinkwater verloren gaat.

Turn-key realisatie binnen een jaar
Remco Ruimtebouw realiseerde de nieuwbouw turn-key. Ze coördineerden en begeleidden het bouwtraject van begin tot eind. De grondwerkzaamheden startten in juli 2019 en in mei 2020 werd het nieuwe distributiecentrum opgeleverd.