Triodos de Reehorst

146-NON-2014
Registratienummer
Schema
Nieuwbouw en Renovatie
Ontwerpfase
19 oktober
2015
Geregistreerd op

Triodos Bank realiseert een nieuwe vestiging op het landgoed De Reehorst te Driebergen- Zeist. De ontwikkeling van de nieuwbouw op dit landgoed loopt parallel aan de ontwikkeling van de nieuwe infrastructuur rondom het station en de directe omgeving. De compositie van het gebouw is geïnspireerd op de natuur en is zo gevormd dat gebouw en omringende natuur een harmonieus geheel vormen. Door de vorm van het gebouw ontstaan tussen bosrand en gebouw diverse buitenruimtes.

Inspirerende omgeving

De begane grond is één aaneengesloten ruimte waarin diverse functies in elkaar overlopen. Op deze laag bevinden zich naast het restaurant ook de ruime entreehal, de ontmoetingsruimten, de vergaderruimten, de duurzame marktplaats en werkplekken. De werkplekken op de verdiepingen zijn verdeeld over drie ‘torens’. Alle werkplekken liggen binnen zes meter van de gevel. Door de vorm van het gebouw en de transparante gevels behouden de werkvelden in verschillende delen van het gebouw zicht op elkaar en uitzicht over de natuur rondom. Verticaal zijn de werkvelden verbonden door vides met daarin de hoofdtrap in de vorm van een helix. Grote daklichten boven deze vides zorgen voor daglicht. Het gebouw vormt een inspirerende omgeving voor de medewerkers en bezoekers.

Duurzame energie

Triodos Bank is één van de belangrijkste financiers en investeerders in duurzame energie. Daarnaast is Triodos ook groot in het financieren van duurzame renovatie en energiebesparing.

Triodos wil warmte, koude en elektriciteit in beginsel opwekken vanuit het gebouw en het landgoed, verder worden de mogelijkheden van samenwerking buiten de directe omgeving van het landgoed verkend.  Voor nu is het uitgangspunt om lange termijn-energieopslag door middel van een warmte-koudeopslaginstallatie (WKO-installatie) in combinatie met een warmtepomp en pv-cellen toe te passen.