Technisch Centrum NedTrain

Score
77,4%
Schema
Nieuwbouw en Renovatie
Opleverfase
29 april
2014
Gecertificeerd op

Uitgegeven certificaten

NedTrain heeft in Utrecht de eerste van een aantal nieuwe Technisch Centra officieel geopend. Het nieuwe centrum zit dicht bij de hoofdsporen en het station Utrecht Centraal. Zo kunnen complexere reparaties aan treinen voortaan nog dichter op de treindienst worden uitgevoerd, waardoor treinen sneller weer het spoor op kunnen voor onze reizigers.

Duurzaam gebouw

Het nieuwe Technisch Centrum krijgt onder andere zonnepanelen op het dak, LED-verlichting bij het spoor, waterbesparende kranen en toiletten en hergebruik van water en afvalscheiding in zeven stromen. NS wil goed omgaan met het verbruik van water en energie en gaat bewust om met afval.

Oppervlakten

Het Technische Centrum te Den Haag bestaat uit totaal 2573m2 B.V.O. en totaal 2482m2 G.B.O. Het gebouw heeft een lengte van ca. 200 meter, een breedte van ca.12 meter en een hoogte van ca. 9 meter. Het grootste deel van het gebouw is bedoeld om een trein in te zetten voor onderhoudswerkzaamheden. Het is dus een industriegebouw. Een klein deel van het gebouw (ca. 17 van de 200 meter) is ingericht met ondersteunende functies, zoals magazijn, toiletten, kleedruimtes, technische ruimte en kantine. Binnen dit gebied met ondersteunende functies bevindt zich ook een kantoorruimte voor 2 personen met een GBO van 29 m2.