Projecten

Project
VERY GOOD 61,82%

OD 75 - transformatie hoogbouw

Projectontwikkelaar OD75 BV / Pinnacle B.V. heft het voormalige Shell-gebouw aan de Oostduinlaan 75 in Den Haag getransformeerd tot appartementencomplex met hoogwaardige woningen en voorzieningen.

Het project bestaat uit 2 deelprojecten:

De hoogbouw is 16 verdiepingen, ruim 65 meter hoog en heeft nog 2 bouwlagen onder maaiveldniveau, in totaal betreft het ruim 30.000 mw NVO vloeroppervlakte. In de hoogbouw zullen luxe huur -en koopwoningen worden gerealiseerd met inpandige balkons. De voormalige kantoortoren zal tot de betonconstructie worden leeg gesloopt (renovatie sloop), waarbij ook de gehele gevel zal worden verwijderd. In het gebouw is veel asbest verwerkt, de asbestsanering zal is verschillende fases tijdens de leegsloop plaatsvinden.  

De laagbouw staat gekoppeld aan de hoogbouw en lijkt een stuk minder imposant maar is met zijn 6 verdiepingen, 21 meter hoogte en een vloeroppervlakte van ruim 5.700 m2 NVO  een gebouw op zichzelf. De laagbouw zal in het geheel worden gesloopt om ruimte te maken voor een compleet nieuw gebouw. Ook hier zal vooruitlopend op de sloop een grote asbestsanering worden uitgevoerd.

 De volgende zaken zijn opvallend:

  • aan de gevel van de laagbouw is een kunstwerk bevestigd. Het betreft een tegeltableau (zogenaamde fries) van de hand van de Meester Karel Appel. Dit kunstwerk is verwerkt in  de nieuwe gevel van de hoogbouw. Hiervoor is het tableau tegel voor tegel losgezaagd van de oude gevel. Dit uiterst precieze werkje is  uitgevoerd door de beton en zaagspecialisten van André Winkel Sloopwerken BV.
  • de kelderbak onder de laagbouw is gehandhaafd  samengevoegd met de bestaande parkeerkelder tot een grote parkeergarage.