Projecten

Project

bedrijfsgebouw Mercuriusstraat

Binnen bedrijventerrein Dentgenbach in de gemeente Kerkrade wordt een bedrijfscomplex gerealiseerd. Het pand omvat na realisatie circa 13.630 m² VVO, verdeeld over een warehouse (ca. 11.980), mezzanine (ca. 956) en kantoorfaciliteit. Daarnaast is sprake van een royale parkeerfaciliteit op eigen terrein.
Het warehouse kent aan de buitenzijde een hoogte van circa 14.50 meter (inpandig ca. 12.20 m) en voorziet tevens in 11 loading docks. Door de ligging nabij de Ringweg Parkstad, vigerende bestemming en beschikbare voorzieningen, is het object uitermate geschikt voor logistieke doeleinden, doch een ander gebruik wordt op voorhand niet uitgesloten.
De nieuwbouw voorziet in een hoogwaardig, representatief en modern uiterlijk en omvat een afwerk- en voorzieningenniveau dat past in het hedendaagse tijdsbeeld.
Bij oplevering omvat het gebouw circa 694 m² VVO ‘casco’ kantoorruimte, doch wel voorzien van systeemplafonds met LED-verlichting, luchtbehandelingsinstallaties (koeling en warmte), elektra-aansluitingen, kitchenette en toiletfaciliteiten. Omvang, indeling en andere (technische) voorzieningen kunnen in samenspraak nader worden afgestemd en ingericht.
Het warehouse omvat op begane grond ca. 11.980 m² VVO en voorziet daarnaast in een mezzanine ter grootte van ca. 956 m². De inpandige hoogte van de hallen bedraagt circa 12.20 m¹. Hierbij is sprake van hoogwaardige (geïsoleerde) systeembouw met een royale vrije overspanning, waardoor het plaatsen van stellingen zeer goed mogelijk is. De bedrijfsvloer kent een eerste klas afwerklaag, waardoor ook gebruik middels robotica een reële optie vormt. Het draagvermogen van de vloer bedraagt tenminste 50 KN / m². Verder wordt dit deel voorzien van onder andere elektra-aansluitingen (krachtstroom), sprinklerinstallatie en overheadpoorten ten behoeve van de 11 loading docks die aan de voorzijde gelegen zijn. In samenspraak behoort uitbreiding van de faciliteiten nog tot de mogelijkheden.