NHC-Entreegebouw

Score
67,7%
Schema
Nieuwbouw en Renovatie
Ontwerpfase
20 januari
2014
Gecertificeerd op

Recentelijk heeft CORIO Vastgoedontwikkeling voor de nieuwbouw van het Entreegebouw in Nieuw Hoog Catharijne in Utrecht het BREEAM-NL ontwerpcertificaat 'VERY GOOD' ontvangen. Het ontwerp voldoet aan de hoge eisen die de certificerende organisatie stelt aan duurzame gebouwen.

Het zal velen van u niet ontgaan zijn: Hoog Catharijne in Utrecht wordt vernieuwd. Het winkelcentrum wordt aanzienlijk groter en krijgt onder meer een verbeterde aansluiting op de binnenstad.

Nieuw Hoog Catharijne

CORIO Vastgoedontwikkeling ontwikkelt het project en BAM NHC is de uitvoerder. Het project Nieuw Hoog Catharijne bestaat uit meerdere bouwdelen. Het gaat om het Entreegebouw, het Poortgebouw, de Catharijnezone-Zuidpassage en Clarenburg, waarin tal van functies worden ondergebracht zoals retail, appartementen, een hotel en een ondergrondse parkeergarage.

Meerdere BREEAM-trajecten

Voor elk bouwdeel in dit project wordt een separaat BREEAM-traject doorlopen. Voor het Entreegebouw, de Catharijnezone-Zuidpassage en Clarenburg zijn dit reguliere BREEAM-NL Nieuwbouw trajecten. Voor het Poortgebouw is door de combinatie van hotel met fitness- en bijeenkomstfuncties sprake van een zogenaamd BREEAM-NL Bespoke-traject.

Het Entreegebouw is het eerste gebouw in het project dat een BREEAM-certificaat heeft ontvangen. Dit jaar worden ook de ontwerpcertificaten voor twee andere bouwdelen verwacht. Peutz verzorgde de credits ENE 26, HEA 1, MAT 1 en MAN 8.