NH Amsterdam RAI Hotel

Score
80,8%
Schema
Nieuwbouw en Renovatie
Ontwerpfase
04 oktober
2016
Gecertificeerd op

De skyline van de Amsterdamse Zuidas wordt medio 2019 verrijkt met het iconische nhow Amsterdam RAI hotel. Met 650 kamers is nhow Amsterdam RAI het grootste hotel van de Benelux.
 
Door baanbrekend design, een onderscheidende programmering en state-of-the-art faciliteiten is een verblijf in nhow een unieke beleving. Na nhow Milaan, nhow Berlijn, nhow Rotterdam en de bekendmaking van een nhow Londen, zal ook het iconische nhow Amsterdam RAI een hotspot zijn voor zowel zakelijke- als leisure gasten, waar uitmuntende gastvrijheid, verrassing en gastronomie dag en nacht ‘Diversity’ zullen zijn. 

Het ontwerp van Rem Koolhaas, geïnspireerd op de prominente reclamezuil ‘het Signaal’ van RAI Amsterdam, sluit naadloos aan op het huidige RAI-complex en biedt tegelijkertijd een nieuwe, moderne uitstraling. De start van de bouw van het 91 meter hoge hotel staat gepland voor september 2016. Het hotel komt in de driehoek die begrensd wordt door de Europaboulevard, de ringweg A10 en RAI Amsterdam.

Het nhow Amsterdam hotel geeft invulling aan de ambitie van RAI Amsterdam om een zogeheten ´headquarter´ hotel te realiseren op het RAI-terrein. Dit hotel wordt de uitvalsbasis voor organisatoren, exposanten en bezoekers van grote, meerdaagse internationale evenementen.