ND Nieuwegein

Score
64,7%
Schema
Nieuwbouw en Renovatie
Opleverfase
29 januari
2016
Gecertificeerd op

Uitgegeven certificaten

Nieuwbouw gekoeld DC

Het nieuwe distributiecentrum is gelegen op bedrijvenpark ‘Het Klooster’ in Nieuwegein. Een centrale plek voor XPO; één van de grootste Europese spelers op het gebied van logistiek, transport en freight forwarding. De teams van XPO ontwikkelen hoogwaardige logistieke oplossingen voor de ambient en temperatuur gecontroleerde logistieke sector, ongeacht de omvang van het bedrijf en de aard van de producten en verpakkingen.

Het distributiecentrum heeft een uniek karakter, doordat het een uitgebreide koeling (0 – 2 graden Celsius) bevat en voldoet aan hoge duurzaamheideisen (BREEAM Very Good) die gesteld worden aan voedselveiligheid.

Logistiek vastgoedontwikkelaar Borghese Logistics tekende voor de aankoop van het perceel bouwgrond van 62.100 m2 voor de realisatie van het verscentrum van 41.840 m2 bvo voor Albert Heijn.

Het idee achter het verscentrum is dat leveranciers hun producten direct na productie naar het ‘shared fresh center’ brengen. Dit biedt als voordeel dat minder voorraad nodig is, dat het aantal transportbewegingen verminderd wordt en versproducten sneller in de winkels liggen. De locatie keuze voor Het Klooster is gemaakt, omdat deze erg geschikt is voor het uitvoeren van de beoogde logistieke activiteiten voor Albert Heijn en haar leveranciers. De locatie is centraal gelegen en ligt direct aan de snelweg en beschikt bovendien over een grote kavel waar voldoende hoogbouw neergezet mag worden.