Kantoorgebouw Sylvius

Score
59,6%
Schema
Nieuwbouw en Renovatie
Opleverfase
13 september
2013
Gecertificeerd op

Uitgegeven certificaten

Het kantoorgebouw op het bioscience park in Leiden van ca. 11.200 m² en bijbehorend laboratorium van ca. 5.500 m² zijn een ontwerp van architectenbureau UN Studio uit Amsterdam. Beide bouwdelen worden gerealiseerd op een parkeergarage.

Het ontwerp kenmerkt zich door moderne architectuur in combinatie met verantwoorde rendabele duurzame maatregelen. Bij het ontwerp van de gevel is veel aandacht besteed aan het maximaliseren van de lichttoetreding rekening houdend met het minimaliseren van de warmtetoetreding door zonbelasting. Opvallend is de schuin achteroverliggende gevel, die via rondingen overgaat in een rechtopstaande gevel van witte aluminium cassetten.

De Rollecate Groep heeft de gehele aluminium elementengevel en de aluminium vliesgevel op de begane grond geleverd.