Hyatt Regency Amsterdam

Score
74,1%
Schema
Nieuwbouw en Renovatie
Bespoke
30 juni
2014
Gecertificeerd op

Uitgegeven certificaten

Internationaal 5-sterren hotel met 211 kamers op de locatie van het voormalige Emma Kinderziekenhuis aan de Sarphatistraat in de binnenstad van Amsterdam.

Een deel van de 19e eeuwse gevels van het oude ziekenhuis is geïntegreerd in het nieuwbouw ontwerp dat zich onderscheidt door geglazuurde keramische tegels met markante raampartijen.

Het hotel heeft 7 bouwlagen, waarvan één bouwlaag ondergronds ten behoeve van ‘back of house’ en een parkeergarage met circa 40 parkeerplaatsen.

Vanaf 2017 exploiteert de Amerikaanse hotelketen Hyatt het hotel onder de brand Hyatt Regency. Op de begane grond bevindt zich de receptie, lobby, restaurant, bar & lounge, binnentuin, conferentie faciliteiten, gym & spa, op de 5 bovengelegen verdiepingen de hotelkamers en de Hyatt Regency Club.

De hotelentrees aan de Sarphatistraat geven toegang tot de lobby en de conferentieruimtes. Het restaurant heeft een eigen ingang aan de oostzijde aan de Spinozastraat. Ook de zuidkant van het hotel bevindt zich aan de Spinozastraat en kijkt uit op de monumentale bomen en het groen van de Singelgracht.