HAUT

Score
90,8%
Schema
Nieuwbouw en Renovatie
Ontwerpfase
21 augustus
2017
Gecertificeerd op

Aan de Amsterdamse Amstel verrijst in 2018/2019 een nieuwe luxe woontoren genaamd HAUT, met 21 verdiepingen het tot nog toe hoogste houten woongebouw ter wereld. Het constructieve skelet van het gebouw wordt niet gerealiseerd in traditioneel beton, maar grotendeels in hout, een innovatieve betrouwbare techniek in duurzaam bouwen.

Het ontwikkelteam van Lingotto samen met TeamV en ARUP is in 2016 door de Gemeente Amsterdam geselecteerd om deze woontoren te ontwikkelen in het Amstelkwartier. De gemeente koos voor HAUT vanwege hun visie op de stad van de toekomst, waarin natuur en architectuur in balans zijn.

Het gebouw wordt ca. 73 meter hoog en bevat 52 grote appartementen van verschillende afmetingen (totaal 11.500 m2), daktuinen, een publieke plint met Hortus (ca. 800 m2), fietsenstallingen en ondergrondse parkeergarage (ca. 55 auto’s).

Het BREEAM certificaat is in 2017 aangevraagd op basis van het definitief ontwerp. HAUT is het eerste woongebouw in Nederland dat een BREEAM Outstanding ontwerpcertificaat heeft gekregen.