Projecten

Project

FORUM Hotel

Forum Rotterdam is een revolutionair concept van Multi Vastgoed voor een nieuwe winkel- woon werk- en cultuurbestemming aan de Coolsingel, in het hart van de binnenstad van Rotterdam.

Het opvallende, transparante ontwerp van Rem Koolhaas (OMA) zal een beeldbepalende verrijking vormen aan de Coolsingel. Het naastgelegen monumentale bankgebouw krijgt een prominente rol in het nieuwe plan toebedeeld onder supervisie van Wessel de Jonge architecten.

Forum Rotterdam is als de stad zelf: er is van alles te vinden. Winkels, horeca, vermaak en cultuur (museum) gericht op een breed publiek; maar ook kantoren, een hotel en appartementen. Dit alles gebundeld in een intelligente mix naast en boven elkaar. Met in het hart een systeem van attractieve ruimtes die horizontaal en verticaal verbonden zijn: een vitale, verticale stad

Forum Rotterdam wil de plek zijn waar ieder bezoek aan de stad begint, maar die ook voldoende te bieden heeft om er te willen blijven. Niet alleen ‘a-place-to-buy’ maar ook ‘a-place-to-be’. Een plek waar iedereen iets van zijn of haar gading vindt. Dit wordt de plek om af te spreken voor een dagje winkelen, maar ook voor een ontspannen zakelijke lunch, of voor een zondags bezoek met het gezin aan de kinderboerderij in het dakpark.