European DC Michael Kors

Score
73,7%
Schema
Nieuwbouw en Renovatie
Opleverfase
10 oktober
2016
Gecertificeerd op

Uitgegeven certificaten

Michael Kors is een wereldberoemde, bekroonde ontwerper van luxe accessoires en confectie. Zijn gelijknamige bedrijf, opgericht in 1981, produceert momenteel een reeks producten onder zijn signatuur Michael Kors Collection en Michael Kors labels. Deze producten omvatten accessoires, schoenen, horloges, sieraden, mannen en vrouwen confectie, brillen en een volledige lijn van geur producten.

Realisatie van een groot state-of-the-art innovatief distributiecentrum voor de wereldberoemde Amerikaanse ontwerper Michael Kors op Trade Port Noord in Venlo. Vanuit het distributiecentrum wordt Europa en het Midden-Oosten voorzien van kleding, schoeisel en sieraden. Michael Kors heeft haar duurzaamheidsambitie tot uiting laten komen in het gebouw. Het gebouw is gerealiseerd conform de eisen van BREEAM-NL Nieuwbouw ‘Excellent’. Onder andere middels het toepassen van LED-verlichting, zonnepanelen en voorzieningen voor dieren, zoals nestkasten, insectenhotel en een vlindertuin. 

Het distributiecentrum heeft een oppervlakte van 122.136 m² dat verdeeld is over 9 bouwdelen. Het betreffen 8 warehouses (A t/m H) en 1 kantoor (3-laags). Verder zijn er mezzanines en verdiepingsvloeren in warehouses A t/m D. Hierbij moet worden gedacht aan de mezzaninevloeren in hal A t/m D, de MHE tussenvloeren op 4 en 8 meter hoogte in hal B en C, de MHE plafond op 6 meter hoogte in hal A en de MHE vloer op 9 meter hoogte op de mezzanine van hal B.

Verwacht energieverbruik in kWh/m2 BVO: 45,0 kWh per jaar
Verwacht verbruik van fossiele brandstoffen in kWh/m2 BVO: 0 kWh per jaar Verwacht verbruik van duurzame energiebronnen in kWh/m2 BVO: 45,0 kWh per jaar
Verwacht waterverbruik in m3/persoon/jaar: 12.5 m3
% waterverbruik dat wordt betrokken via hemelwater of grijs water: 0%

Casestudy