Projecten

Asset
EXCELLENT 72,47%
Beheer
ACCEPTABLE 10,17%
Gebruik

DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station

DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station een modern hotel gelegen op het Oosterdokseiland in het bruisende hart van Amsterdam, op loopafstand van het Centraal Station en de mooiste bezienswaardigheden van de stad. Het is hét perfecte startpunt om alles te ontdekken wat Amsterdam te bieden heeft. De ultieme locatie voor een stedentrip of zakelijk verblijf.

Dit moderne hotel in de historische binnenstad is in 2011 gerealiseerd en beschikt over vele faciliteiten en is prettige gelegen voor reizigers per openbaar vervoer en per auto. Naast de verscheidenheid aan type kamers zijn er ook vele vergaderruimtes die ook gebruikt kunnen worden voor conferenties of andere bijeenkomsten. Op de begane grond zijn er meerdere loungeplekken en een bar. De bar met misschien wel het mooiste uitzicht van Amsterdam, de SkyLounge Amsterdam, begeeft zich op de bovenste etage van het hotel en overkijkt de historische binnenstad. Naast de horecafaciliteiten is er ook een 24-uurs fitnessruimte aanwezig.

Het gebouw is naast haar iconische architectuur ook op het gebied van duurzaamheid zeer interessant. Zo is dit hotel aangesloten op een gebiedsWKO wat er voor zorgt dat middels hernieuwbare bronnen wordt verwarmd en gekoeld. Daglichttoetreding is meer dan op orde door de grote hoeveelheid open geveldelen. Iets dat misschien niet direct zichtbaar is vanaf de straat maar wel uniek is voor deze locatie, is de hoeveelheid groen dat is gerealiseerd op dit binnenstedelijke pand. Zo zijn is er een daktuin omringd door hotelkamers, zijn de daken voorzien van sedum en kruiden beplanting en is er veel groen bij de SkyLounge Amsterdam. Dit alles zorgt ervoor dat het gebouw haar mogelijkheden tot een duurzaam ontwerp goed heeft benut en is daarmee een icoon voor de Amsterdamse binnenstad.