DC Wasco te Apeldoorn

Score
75,3%
Schema
Nieuwbouw en Renovatie
Opleverfase
08 januari
2019
Gecertificeerd op

Uitgegeven certificaten

Bessels Architekten en VDR Bouwgroep realiseren distributiecentrum Wasco Apeldoorn

VDR Bouwgroep realiseert voor Verwarmings- en sanitairgroothandel Wasco op bedrijventerrein Ecofactorij in Apeldoorn een nieuw distributiecentrum. Duurzaamheid, met daaraan gekoppeld het BREEAM-NL Duurzaamheidscertificaat 'Excellent', speelt een belangrijke rol bij de bouw van dit DC met een oppervlakte van 18.000 m2 logistieke ruimte en 1.500 m2 kantoren.

Het ontwerp is van Bessels architekten & ingenieurs.

Uitgangspunt voor het ontwerp is een eenvoudig groot volume in een groen landschap. Binnen dit volume bevinden zich over drie lagen de kantoorruimten. Het gebouw blijft op deze wijze heel compact, waardoor de kavel voor een groot deel groen blijft. Deze groene ruimte voorziet in een natuurlijk grasland met een wadi ten behoeve van regenwateropvang.

Het gebouw is ter plaatse van het kantoor verbijzonderd met een grote glazen pui omlijst met een kader. Om ook de distributiehal te voorzien van daglicht worden grote semi-transparante puien geplaatst, zodanig dat in de zones waar gewerkt wordt profijt is van het daglicht. Zonnepanelen op het dak zullen het distributiecentrum voorzien van de benodigde energie.

Bedrijventerrein Ecofactorij stimuleert een duurzame ontwikkeling. Alle bedrijven die er gevestigd zijn, spannen zich extra in op het gebied van duurzaamheid. Dit past goed bij de uitgangspunten die Wasco hanteert in haar bedrijfsvoering.

Met de komst van dit nieuwe distributiecentrum verwacht Wasco nòg flexibeler te zijn naar de klant, verder te kunnen groeien en het assortiment te kunnen uitbreiden.

Voortgang op de bouw

Momenteel wordt er volop gewerkt aan de betonvloer van de bedrijfshal. De eerste 2 van totaal 6 stortfasen zijn inmiddels gestort zodat hier begin week 11 gestart kan gaan worden met de installaties. Ook de portlandcement vloeren in het kantoorgedeelte zijn in uitvoering. Volgens planning gaan wij hier in week 10 beginnen met de binnenwanden. Buitenom is men bezig om de werkzaamheden t.a.v. de bestrating te realiseren. We liggen dus nog steeds op schema om eind juni / begin juli het bedrijfspand op te leveren aan Wasco"