DC Friesland Campina Maasdam

Score
56,6%
Schema
Nieuwbouw en Renovatie
Opleverfase
29 maart
2016
Gecertificeerd op

Elke dag voorziet Royal FrieslandCampina miljoenen consumenten verspreid over de wereld van zuivelproducten met waardevolle voedingsstoffen. Met een jaaromzet van 11,4 miljard euro behoort FrieslandCampina tot de vijf grootste zuivelondernemingen in de wereld.

FrieslandCampina levert consumentenproducten als zuiveldranken, kindervoeding, kaas en desserts in een groot aantal Europese landen, in Azië en in Afrika. Ook worden producten geleverd aan professionele afnemers, waaronder room- en boterproducten aan bakkerijen en horecabedrijven.

Daarnaast produceert FrieslandCampina ingrediënten en halffabricaten voor producenten van kindervoeding, de voedingsmiddelenindustrie en de farmaceutische sector wereldwijd.

FrieslandCampina heeft vestigingen in 28 landen met in totaal 21.186 medewerkers. De producten van FrieslandCampina vinden hun weg naar meer dan 100 landen. Het centrale kantoor van de onderneming is gevestigd in Amersfoort. De activiteiten van FrieslandCampina zijn onderverdeeld in vier marktgeoriënteerde business groups:

  • Consumer Products Europe, Middle East & Africa
  • Consumer Products Asia
  • Cheese, Butter & Milkpowder en
  • Ingredients

Beweegreden voor de Nieuwbouw

FrieslandCampina Branded Nederland wil het logistieke netwerk in Nederland optimaliseren om structureel de logistieke kosten te verlagen. Het doel is een totaal nieuw operationeel distributiecentrum te realiseren op de locatie van FrieslandCampina Maasdam. De goederenstromen in scope zijn de bestaande stromen van Maasdam, Woerden, Eindhoven en een deel van Limmen. Als gevolg van de nieuwbouw Maasdam zal de DC locatie Woerden gesloten worden en zullen de bestaande activiteiten in Maasdam en Eindhoven stopgezet worden.

Het nieuwe distributiecentrum wordt ontworpen voor geautomatiseerde pallethandling met een directe verbinding met de productiefabriek Maasdam en de mogelijkheid inbound stromen te handlen van zusterbedrijven. Layerpicking zal geautomatiseerd plaatsvinden en colli-picking zal handmatig uitgevoerd worden. De outbound zal plaatsvinden op pallets maar een klein gedeelte ook op rolcontainers en roll-in containers.