Concertgebouw Amsterdam

Asset
Beheer
Score
46,2%
Asset
38,8%
Beheer
Schema
In-Use
23 juli
2021
Certificaat geldig tot

Uitgegeven certificaten

Het Koninklijk Concertgebouw aan het Concertgebouwplein 10 is een van de meest beroemde concertzalen ter wereld met een ongeëvenaarde akoestiek. Het Concertgebouw wil met zijn unieke gebouw, hoogwaardige aanbod en sfeer dé plek zijn om jong en oud te verbinden en te verrijken met een sublieme muzikale ervaring. Om deze visie te realiseren maakt Het Concertgebouw werk van duurzaamheid. In het streven naar een verlaging van het energieverbruik met 40% in vijf jaar en een afvalreductie van 25% zijn inmiddels grote stappen gezet. In onze groene missie wordt Het Concertgebouw tot 2017 financieel ondersteund door de BankGiro Loterij met een bedrag van 500.000 euro per jaar.

Als onderdeel van de groene missie zijn we sinds 2014 in samenwerking met Arcadis bezig met het onderzoeken van de mogelijkheden richting een BREEAM-certificering en door de nieuwe beoordelingsrichtlijn in 2016 werd het voor Het Concertgebouw mogelijk om te certificeren op de categorieën 'Asset' en 'Beheer'. Door deze certificering is het voor Het Concertgebouw mogelijk om te laten zien dat verduurzaming ook mogelijk is bij een historisch en toonaangevend pand. Wij zijn daarom trots om een van de eerste concertzalen ter wereld te zijn met een BREEAM-certificering en hopen hiermee tegelijkertijd ook anderen aan te moedigen in hun groene missie.

De indeling van het gebouw is als volgt: een kelder, begane grond, 1e verdieping, 2e verdieping en de zolder. In de kelder bevinden zich onder andere de kleedkamers voor personeel en de stemruimtes voor artiesten. Ook bevinden zich 3 ruimtes die dienen als kantoorruimte. Daarnaast zijn er ook nog kantoorruimtes aanwezig op de zolder van het gebouw. De overige ruimtes worden toegekend als bijeenkomstfunctie. In het gebouw bevinden zich 3 liften, waarvan 2 te gebruiken zijn voor bezoekers. Het gebouw heeft geen parkeerplaatsen voor bezoekers. Wel beschikt het gebouw over 7 parkeerplekken die te gebruiken zijn voor personeel en artiesten.