Casestudies

Een van de belangrijkste aspecten van een BREEAM-NL kwalificatie ‘outstanding’ is de voorbeeldfunctie van deze projecten voor de rest van de markt. Het is daarom van groot belang dat ontwerpteams in de bouw de beschikking kunnen hebben over een goede casestudy.

Het ontwerpteam/de opdrachtgever van het gebouw dat de BREEAM-NL kwalificatie ‘outstanding’ heeft bereikt levert daarom een casestudy aan. Deze informatie wordt tezamen met het definitieve rapport van de assessor voor de opleveringsfase ingediend.

Hieronder staan de casestudies van de projecten met de BREEAM-NL kwalificatie 'outstanding'.


BREEAM-NL Nieuwbouw

Nieuwbouw kantoor en bedrijfshal GKB

521-NOP-2014 te Barendrecht

GKB Vastgoed BV realiseert een nieuw kantoor en bedrijfshal ten behoeve van gebruiker GKB staalwerk&machines. De nieuwe locatie wordt gebruikt voor de productie van metalen kunstwerken en onderhoudsmachines voor de gebouwde omgeving. 

Download Casestudy

Nieuwbouw distributiecentrum Dok Vast Vossenberg West II

271-NOP-2011 te Tilburg

Het nieuwbouw distributiecentrum Dok Vast Vossenberg West II te Tilburg bestaat uit 4 aan elkaar geschakelde distributiehallen met boven het distributiegedeelte een entresolvloer geschikt voor opslag. Op de kop van het gebouw bevindt zich tevens een kantoorgedeelte. Het project wordt ontwikkeld door Dok Vast en verhuurt aan een transport en logistiek bedrijf in Nederland.

Download Casestudy

Distributiecentrum NewLogic II

286-NOP-2011 te Tilburg

Het nieuwbouw distributiecentrum NewLogic II bestaat uit 4 aan elkaar geschakelde distributiehallen met boven het distributiegedeelte een entresolvloer geschikt voor opslag. Op de kop van het gebouw bevindt zich tevens een kantoorgedeelte. Het project wordt ontwikkeld door Dok Vast.

Download Casestudy

Nieuwbouw kantoorgebouw Geelen Counterflow

218-NOP-2011 te Haelen

Vervangende nieuwbouw van de kantooraccommodatie voor ca. 50 medewerkers; aangevuld met ondersteunende functies zoals kantine, overleg- & vergaderruimten, wasruimte voor productiepersoneel e.d.

Download Casestudy

Nieuwbouw Lely Maassluis bedrijfshal

87-NOP-2010 te Maassluis

HTC International heeft in samenwerking met alle aannemers op de nieuwbouwlocatie de Lely in Maassluis bedrijfshal gezamenlijk het nieuwbouwproject Breeam Outstanding opgeleverd. Hierbij is tijdens de bouw en inrichting van het pand van A t/m Z rekening gehouden met het aspect duurzaamheid. Dit om zo te komen tot een zo energie-efficiënt mogelijk gebouw, waarbij de laatste innovaties op het gebied van duurzaamheid geïntegreerd zijn.

Download Casestudy

Nieuwbouw Lely Maassluis kantoren

88-NOP-2010 te Maassluis

Lely Industries, innovatief ontwerper en fabrikant van landbouwmachines, breidt haar huisvesting in Nederland uit met een nieuwe fabriek en kantoorruimtes. ConsortArchitects bv is verantwoordelijk voor het ontwerp en zet een gebouw met internationale allure neer voorzien van een functionele en logistieke indeling.

Download Casestudy

The Edge Amsterdam

29-NOP-2010 te Amsterdam

Dit gebouw heeft, als eerste in de Benelux, het BREEAM Outstanding-ontwerpcertificaat ontvangen en heeft nu het oplevercertificaat voor meest duurzame kantoorgebouw ter wereld ontvangen. Innovatieve werkwijzen en doordachte oplossingen maken dat het team steeds meer credits wist te behalen.

Download Casestudy

Venco Campus

43NOP2010 te Eersel

Sinds de oprichting in 1983 heeft Vencomatic zich gevestigd als een innovator in de pluimveesector. Het bedrijf ontwikkelt, produceert en verkoopt een breed assortiment aan pluimveesystemen. Met vele jaren ervaring, geworven met het bouwen van alternatieve huisvesting en eierverzameling, heeft het bedrijf een flexibele organisatie met toegewijd personeel.

Download Casestudy