Blaak 40

1083-BIU-2016
Registratienummer
Schema
In-Use
16 oktober
2019
Geregistreerd op

In het centrum van Rotterdam aan de Blaak 40 treft u een zeer representatieve kantoorgebouw aan van circa 7.784 m² v.v.o. Het gebouw van de voormalig Amsterdamsche Bank – Incasso Bank is ontworpen in traditionele stijl door de wederopbouw architect Kraaijvanger en is samen met de naastgelegen bankgebouwen (Blaak 28 en Blaak 34) één van de eerste gebouwen die na de oorlog zijn gerealiseerd.

Het monumentale kantoorgebouw is zeer herkenbaar en centraal gelegen in het Wijnhavenkwartier aan de Blaak te Rotterdam. In de directe omgeving zijn nationale en internationale hoofdkantoren te vinden van: Robeco, ABN Amro bank, Rabobank en Glencore. Op loopafstand bevindt zich het winkelhart van Rotterdam (Beursplein, Lijnbaan) en aan de andere kant station Blaak en de Markthal / Oude Haven.

Per auto is het kantoorgebouw goed bereikbaar vanaf de ring van rijkswegen rond Rotterdam, met verbindingen naar het vliegveld Rotterdam-The Hague Airport, Den Haag, Utrecht en Antwerpen.

Per openbaar vervoer is het kantoorgebouw uitstekend bereikbaar. Het NS station Blaak ligt op loopafstand en de tram- en de bushalte zijn gelegen voor het kantoorgebouw.