Projecten

Asset
Beheer
Gebruik

AFAS-Clubhuis & AFAS-Theater

Wie is AFAS?

AFAS is een Nederlands familiebedrijf dat geautomatiseerde software levert voor de zakelijke markt. Een beetje gek, een tikkeltje eigenwijs, maar vooral vol passie als het gaat om klanten en het inspireren van ondernemers. Hoe leg je verder uit wie AFAS is? Wij geloven dat het in onze bedrijfscultuur verborgen zit. Als je bij AFAS werkt, bén je AFAS. De 4 kernwaarden ‘doen’, ‘vertrouwen’, ‘gek’ en ‘familie’ beschrijven hierin het beste ons DNA. Ieder van ons werkt dagelijks mee om de unieke bedrijfscultuur in stand te houden.

Voel je welkom in ons clubhuis

Het AFAS Clubhuis is een stimulerende werkomgeving geworden voor onze collega’s, én een uniek visitekaartje voor klanten, relaties en bezoekers. We vinden het belangrijk dat iedereen zich er direct thuis voelt, en er ontzettend kan genieten. Of het nu in de kantoren, collegeruimtes, het restaurant of het theater is. Zelfs in kunst in en rondom ons pand hebben we dit proberen terug te laten komen.

Alles wat bij AFAS gebeurt staat in het teken van de missie: Het ontwikkelen van software voor de zakelijke markt op een maatschappelijk verantwoorde manier waarbij klanten, medewerkers en milieu centraal staan. Samen met alle medewerkers werken we aan het realiseren van doelstellingen:

We nemen onze corporate social responsibility (CSR):

Elke strategische beslissing wordt vanuit 4 vertrekpunten (Product, Ecosysteem, Medewerkers en Clubhuis & Theater) afgewogen op 3 pijlers: Leuker & Beter, Gezond & Gelukkig en Groen & Eerlijk. Deze verantwoordelijkheid nemen we niet alleen zelf, maar we zijn inspirerend voor anderen in ons beleid.

Garanderen van topkwaliteit:

Kwaliteit van de organisatie vertaalt zich in sneller en beter werk en maakt handelingen overbodig. Automatiseer zoveel mogelijk processen en creëer inzicht in de voortgang.

Streven naar marktleiderschap: 

We willen marktleider worden in het aantal ERP- en HRM/Payroll-klanten. Elk jaar komt het marktleiderschap een stapje dichterbij. Het marktaandeel is de afgelopen jaren sterk gegroeid en het gat met de traditionele leveranciers wordt steeds kleiner.

Werken aan een excellente organisatie:

In een excellente organisatie draait het om de medewerkers. Hoge medewerkerstevredenheid, laag ziektepercentage en een laag verloop. In zo'n stabiele organisatie presteren medewerkers op topniveau. Het is een kweekvijver voor nieuwe ideeën.

Samenwerken en inspireren:

Zelf altijd het goede voorbeeld geven en klanten enthousiasmeren door ze te betrekken in toekomstige productvernieuwingen

Met liefde: ons CSR-beleid

Voor ons begint alles met liefde. Voor medewerkers en hun familie, pensionado’s, klanten, AFAS-Partners, leveranciers en voor de maatschappij. Klinkt misschien vaag, maar het betekent dat we altijd het beste met elkaar en de ander voorhebben, uitgaan van elkaars goede bedoelingen (ook als de ander een steekje laat vallen), én dat we zelf het goede willen doen. Liefde zien we als een vitale kracht, die je in beweging brengt en houdt.

In 2022 hebben wij ons CSR-beleid verder uitgewerkt. De kern van ons CSR-beleid is eenvoudig, we hebben drie wereldwensen: Leuker & Beter, Gezond & Gelukkig en Groen & Eerlijk. Daaraan werken we met onze vier AFAS-krachten: ons product, ons ecosysteem, onze medewerkers en ons Clubhuis & Theater. Je vindt er alles over op onze website csr.afas.nl.

We vinden het belangrijk dat we een flinke steen bijdragen en daar verantwoordelijkheid voor nemen. Daarom hebben we een directeur CSR aangesteld, een aantal collega’s verantwoordelijk gemaakt voor CSR(D) en het Green Team opgezet. CSR is voor ons niet iets ’erbij’, het zit diepgeworteld in onze cultuur. Al onze doelen hangen samen met de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. Ook passen ze stuk voor stuk bij de thema’s uit de MVO Prestatieladder.