Nieuws

Vijf Nederlandse projecten genomineerd voor BREEAM Awards

Vijf Nederlandse projecten zijn genomineerd voor de internationale BREEAM Awards. De Awards worden uitgereikt op 2 maart 2020 in Londen.

Van de vijf genomineerden is Oldenburger Fritom BV genomineerd in de categorie Commercial Project – Post Construction Award. Het gebouw Louwman Rotterdam Zuid vertegenwoordigt Nederland in de categorie Commercial Project – Design Stage Award. Het in aanbouw zijnde appartementencomplex Jonas in de toekomstige IJburgbaai strijdt mee in de categorie Home – Design Stage Award. Het Atlasgebouw en Nieuwbouw Hogeschool Utrecht (Public Sector Project - Post Construction Award) completeren de lijst met Nederlandse kanshebbers op een felbegeerde BREEAM Award.

Bekijk hier alle genomineerde projecten van 2020:

Overige genomineerden

Naast de Nederlandse projecten zijn er meer Nederlandse genomineerden. Zo zijn Altera Vastgoed N.V. en Bouwinvest Dutch Institutional Office Fund N.V. genomineerd voor een GRESB/BREEAM Award for Responsible Investment Small Portfolio. In de categorie Large Portfolio maakt het CBRE Dutch Office Fund kans op een prijs. Tot slot is ook Derk Welling (APG) genomineerd. De co-founder van DGBC is een van de kanshebbers in de categorie GRESB/BREEAM Award – Individual Leadership. Dit jaar was hij ook genomineerd, maar greep hij net naast een prijs.

Beoordeling

Een deskundige jury beoordeelt de projecten aan de hand van een casestudy. Daarbij wordt gelet op de BREEAM-score, de innovaties die zijn toegepast en de mogelijkheden voor opschaling. Ook dit jaar heeft het publiek de mogelijkheid om te stemmen. 

Nederland vaak in de prijzen

De BREEAM Awards pakken regelmatig gunstig uit voor Nederland. In 2019 was het Unilever Global Foods Innovation Centre de grote winnaar van de lage landen. In Londen sleepte het twee felbegeerde BREEAM Awards in de wacht. Het onderkomen op de Wageningen Universiteit won zowel de categorie Ontwerpcertificaten als de Publieksprijs. Een jaar eerder vielen Woontoren HAUT in Amsterdam en duurzaamheidsmanager Lizzy Butink van a.s.r. real estate in de prijzen.

Gerelateerd nieuws

Exterieur hoofdkantoor Fugro

Toekomstbestendig bouwen in de praktijk: Fugro's nieuwe hoofdkantoor

15 mei 2024
Hoe bereik je een duurzaam en toekomstbestendig kantoor? In gesprek met Michiel Dessens, Project Director Fugro New Headquarters, en Isolda...
BREEAM letters op Nationaal BREEAM Congres in Beatrix Theater

Is het nou BREAM, BREAAM of BREEAM?

13 mei 2024
Als je wilt aantonen hoe duurzaam een gebouw is, kun je daar in Nederland verschillende instrumenten en keurmerken voor gebruiken. Daarbij...
BREEAM-NL modulaire updates

Stap voor stap verduurzamen met kleinere updates van BREEAM-NL

8 mei 2024
Waar energie en gezondheid de belangrijkste onderwerpen waren in de beginjaren van BREEAM-NL, spelen circulariteit, klimaatadaptatie en...