Nieuws

Vijf Nederlandse projecten genomineerd voor BREEAM Awards

Vijf Nederlandse projecten zijn genomineerd voor de internationale BREEAM Awards. De Awards worden uitgereikt op 2 maart 2020 in Londen.

Van de vijf genomineerden is Oldenburger Fritom BV genomineerd in de categorie Commercial Project – Post Construction Award. Het gebouw Louwman Rotterdam Zuid vertegenwoordigt Nederland in de categorie Commercial Project – Design Stage Award. Het in aanbouw zijnde appartementencomplex Jonas in de toekomstige IJburgbaai strijdt mee in de categorie Home – Design Stage Award. Het Atlasgebouw en Nieuwbouw Hogeschool Utrecht (Public Sector Project - Post Construction Award) completeren de lijst met Nederlandse kanshebbers op een felbegeerde BREEAM Award.

Bekijk hier alle genomineerde projecten van 2020:

Overige genomineerden

Naast de Nederlandse projecten zijn er meer Nederlandse genomineerden. Zo zijn Altera Vastgoed N.V. en Bouwinvest Dutch Institutional Office Fund N.V. genomineerd voor een GRESB/BREEAM Award for Responsible Investment Small Portfolio. In de categorie Large Portfolio maakt het CBRE Dutch Office Fund kans op een prijs. Tot slot is ook Derk Welling (APG) genomineerd. De co-founder van DGBC is een van de kanshebbers in de categorie GRESB/BREEAM Award – Individual Leadership. Dit jaar was hij ook genomineerd, maar greep hij net naast een prijs.

Beoordeling

Een deskundige jury beoordeelt de projecten aan de hand van een casestudy. Daarbij wordt gelet op de BREEAM-score, de innovaties die zijn toegepast en de mogelijkheden voor opschaling. Ook dit jaar heeft het publiek de mogelijkheid om te stemmen. 

Nederland vaak in de prijzen

De BREEAM Awards pakken regelmatig gunstig uit voor Nederland. In 2019 was het Unilever Global Foods Innovation Centre de grote winnaar van de lage landen. In Londen sleepte het twee felbegeerde BREEAM Awards in de wacht. Het onderkomen op de Wageningen Universiteit won zowel de categorie Ontwerpcertificaten als de Publieksprijs. Een jaar eerder vielen Woontoren HAUT in Amsterdam en duurzaamheidsmanager Lizzy Butink van a.s.r. real estate in de prijzen.

Gerelateerd nieuws

Elke opdrachtgever van een BREEAM-NL certificering krijgt een officieel certificaat, wanneer het keurmerk is behaald. Je kunt ook een houten plaquette bestellen.

BREEAM-NL: laat het zien met een plaquette

19 april 2024
Heb je een BREEAM-NL keurmerk behaald, dan wil je dat natuurlijk laten zien. Dat kan met een houten BREEAM-NL...

BREEAM AWARDS 2024

9 april 2024
Na een korte afwezigheid zijn de Internationale BREEAM Awards terug van weggeweest. Op 10 juli 2024 vindt de uitreiking voor toonaangevende...

Nationaal BREEAM Congres 2024 ging Back to the Future

8 april 2024
Van een futuristische supervastgoedvrouw tot ‘super ouderwetse’ en lokale oplossingen, het kwam allemaal voorbij tijdens het Nationaal...